ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοχρονιά: Έτοιμη να υποδεχθεί χιλιάδες τουρίστες και Νεοϋορκέζους η Times Square

Πρωτοχρονιά: Έτοιμη να υποδεχθεί χιλιάδες τουρίστες και Νεοϋορκέζους η Times Square
Reuters

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα γιορτάσουν απόψε στην Times Square της Νέας Υόρκης, αναμένοντας να «πέσει», ακριβώς τα μεσάνυχτα, η κρυστάλλινη σφαίρα που κάθε χρόνο εδώ και πάνω από έναν αιώνα σηματοδοτεί την άφιξη του νέους έτους.

Η Κριστίνα Αγκιλέρα, ο Στινγκ και το συγκρότημα New Kids on the Block θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα για να ψυχαγωγήσουν τους Νεοϋορκέζους και τους τουρίστες.

Με την Κριστίνα Αγκιλέρα θα κάνουν Πρωτοχρονιά οι Νεοϋορκέζοι

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι η ελευθερία του Τύπου, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή, με αφορμή τις επικρίσεις και τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί τα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο.

Η μη κερδοσκοπική Times Square Alliance θα τιμήσει την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου θα συνοδεύσουν τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, όταν θα πατήσει το κουμπί για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, 60 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα.

Η παράδοση με την πτώση της κρυστάλλινης σφαίρας στη διασταύρωση της Μπρόντγουεϊ με την 7η Λεωφόρο και την 42η Οδό του Μανχάταν ξεκίνησε το 1907.

Οι γωνιές του πλανήτη που γιορτάζουν ήδη τη νέα χρονιά

Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει τον χώρο της πλατείας και να λαμβάνει μέτρα ασφαλείας ενώ οι οργανωτές καλούν τον κόσμο να πάρει εγκαίρως θέση, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί θα περιμένουν όρθιοι για πολλές ώρες μέχρι να αλλάξει ο χρόνος. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πάντως χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 7 βαθμούς Κελσίου) και έντονη βροχή για το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ