ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πώς μπορείτε να καθαιρέσετε έναν πρόεδρο τόσο επιτυχημένο όσο εγώ;

Τραμπ: Πώς μπορείτε να καθαιρέσετε έναν πρόεδρο τόσο επιτυχημένο όσο εγώ;
REUTERS/Carlos Barria

Η πιθανότητα έναρξης διαδικασίας καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ αυξάνεται, αφού οι Δημοκρατικοί θα έχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής κοινοβουλευτικών ερευνών για τη συνεργασία του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία στις εκλογές του 2016.

Η Νάνσι Πελόζι, που επανεξελέγη την Πέμπτη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετη με τη διαδικασία καθαίρεσης, εξηγώντας ότι θα είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση των οπαδών του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται μεταβολή της θέσης αυτής, κυρίως εάν αρχίσουν να εμφανίζονται συγκεκριμένα στοιχεία επιβαρυντικά της θέσης του Αμερικανού προέδρου. Η Πελόζι θα κληθεί τότε να διαχειριστεί και τις διαφωνίες στις τάξεις του δικού της στρατοπέδου.

«Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε κάνετε διαδικασία καθαίρεσης σε έναν πρόεδρο που κέρδισε ίσως τις μεγαλύτερες εκλογές όλων των εποχών (δεν υπήρξε Συμπαιγνία με τη Ρωσία, ήταν οι Δημοκρατικοί που την έκαναν), είχε τα πιο επιτυχημένα πρώτα δύο χρόνια οποιουδήποτε προέδρου και είναι ο πιο δημοφιλής Ρεπουμπλικάνος στην ιστορία του κόμματος με 93%;», διερωτήθηκε μέσω ο Τραμπ.

Ο Τραμπ δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το tweet, καθώς λίγο νωρίτερα είχε δώσει την εξήγηση του γιατί θέλουν να τον αποπέμψουν.

«Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές, εάν οι Δημοκρατικοί αναλάβουν τη Βουλή ή τη Γερουσία, θα υπάρξει αναταραχή στις χρηματαγορές. Κερδίσαμε τη Γερουσία, κέρδισαν τη Βουλή. Τα πράγματα θα συμβιβαστούν. Θέλουν μόνο να με καθαιρέσουν επειδή ξέρουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν το 2020», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η θητεία του είναι πάρα πολύ επιτυχημένη.

Πρόσκληση Πελόσι για την ομιλία Τραμπ

Η Νάνσι Πελόσι απηύθυνε την Πέμπτη στον πρόεδρο των ΗΠΑ επιστολή με την οποία τον προσκάλεσε να εκφωνήσει την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, κατά τη διάρκεια ειδικής κοινής συνεδρίασης των δύο σωμάτων του Κογκρέσου την 29η Ιανουαρίου.

Η Δημοκρατική Πελόσι έστειλε την επιστολή αυτή στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο μερικές ώρες αφότου εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως ορίζει «το πνεύμα του Συντάγματός μας, σας προσκαλώ να εκφωνήσετε την ομιλία σας για την Κατάσταση της Ένωσης κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης (των δύο σωμάτων) του Κογκρέσου την Τρίτη 29η Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα της Βουλής», αναφέρει η Πελόσι στην επιστολή. «Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στο Κογκρέσο», προστίθεται στο κείμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ