ΚΟΣΜΟΣ

Τερέζα Μέι: «Όχι» σε νέα αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit

Τερέζα Μέι: «Όχι» σε νέα αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit
Jeff Overs/BBC/Handout via REUTERS

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα πως η χώρα θα βρεθεί σε αχαρτογράφητα νερά εάν η δική της πρόταση της συμφωνίας για το Brexit απορριφθεί από το Κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τα δημοσιεύματα ότι θα επιδιώξει μία αναβολή της ψηφοφορίας για δεύτερη φορά.

«Εάν η συμφωνία δεν εγκριθεί κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που έρχεται, τότε πραγματικά θα βρεθούμε σε αχαρτογράφητα εδάφη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει το τι μπορεί να συμβεί επί τη βάσει των αντιδράσεων που θα δούμε στο Κοινοβούλιο», τόνισε η Μέι μιλώντας στο BBC.

«Μην αφήσετε την αναζήτηση του τέλειου να γίνει εχθρός του καλού» είπε η κ. Μέι, απευθυνόμενη στους βουλευτές της χώρας της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα ότι έχει λάβει ορισμένες διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους για ζητήματα-αγκάθια και ανέφερε ότι αυτές θα παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, η κ. Μέι απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα για το εάν θα επαναφέρει τη συμφωνία προς ψήφιση εφόσον απορριφθεί σε μια πρώτη ψηφοφορία.

«Αυτό που είναι το καλύτερο για τη χώρα είναι να φύγει από την Ε.Ε. με μια καλή συμφωνία» είπε η κ. Μέι, ισχυριζόμενη ότι αυτή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι είναι μια καλή συμφωνία.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ