ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς της Μαλαισίας απαρνήθηκε το θρόνο μετά το γάμο του με μοντέλο από τη Ρωσία

Ο βασιλιάς της Μαλαισίας απαρνήθηκε το θρόνο μετά το γάμο του με μοντέλο από τη Ρωσία
REUTERS/Edgar Su

Την παραίτησή του από το θρόνο ανακοίνωσε αιφνιδίως ο βασιλιάς της Μαλαισίας Μωάμεθ ο Ε’, τρία ολόκληρα χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας του.

Είναι ο πρώτος μονάρχης στη χώρα που παραιτείται από το αξίωμά του, στην αρχή, μάλιστα, της θητείας του, ενώ οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου. Στην ανακοίνωσή του, το παλάτι δεν έδωσε καμία εξήγηση για το λόγο που ο βασιλιάς απαρνείται το θρόνο, έχοντας συμπληρώσει μόλις δύο χρόνια ως μονάρχης. Αρκέστηκε μόνο στο να ενημερώσει ότι ο διάδοχός του θα εκλεγεί άμεσα.

Οι φήμες, ωστόσο, οργιάζουν στη χώρα, ότι η παραίτηση του Μωάμεθ του Ε’ συνδέεται με τη σχέση του με το μοντέλο Oksana Voevodina από τη Ρωσία, πρώην «Μις Μόσχα», με την οποία φέρεται να ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου τον περασμένο Νοέμβριο.

Εκείνο το διάστημα ο Μωάμεθ ο Ε’ είχε αποσυρθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του, με επίσημη δικαιολογία ιατρικούς λόγους.

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα, το 25χρονο μοντέλο ασπάστηκε το Ισλάμ για να μπορέσει να παντρευτεί τον βασιλιά. Το παλάτι δεν επιβεβαίωσε ποτέ την είδηση του γάμου, ωστόσο την περίοδο εκείνη, φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο social media από την πολυτελή τελετή έκαναν το γύρο του διαδικτύου, αιφνιδιάζοντας την κοινή γνώμη.

Μάλιστα, είχε προκληθεί σάλος στη χώρα, αφού η Voevodina μετά τη συμμετοχή της στα καλλιστεία το 2015, είχε συμμετάσχει για ένα διάστημα σε ριάλιτι της ρωσικής τηλεόρασης, όπου φαίνεται να είχε πρωταγωνιστήσει σε μία καυτή ερωτική σκηνή με πρώην συμπαίκτη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ