Έξω από το Κοινοβούλιο έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Βρετανοί που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα για την σημερινή απόρριψη της συμφωνίας που έκανε η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Διαβάστε επίσης

«Μπλόκο στο Brexit» και «απαιτούμε ψήφο των πολιτών» είναι κάποια από τα συνθήματα τους. 

Σημειώνεται πως μόλις 202 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας ενώ 432 είπαν «όχι» με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να γνωρίζει τη μεγαλύτερη ήττα των Συντηρητικών από τη δεκαετία του 1920. 

«Το κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει, δήλωσε η Τερέζα Μέι λίγο μετά την απόρριψη, με συντριπτική πλειοψηφία, της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

«Η σημερινή ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τί τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο», πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία αξίζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Πρέπει να επιβεβαιώσουμε εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής», υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θα βρει χρόνο για μια συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο».

Εφόσον οι βουλευτές επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με τη Μέι, η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εταίρους.

«Θέλω να αποχωρήσουμε με συντεταγμένο», σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Δεν θέλει στρατιωτική εμπλοκή στη Βενεζουέλα η Ευρωπαϊκή Ένωση

Έπεσε σε κώμα και ξύπνησε... έχοντας γεννήσει ένα μωρό που δεν ήξερε ότι κυοφορούσε

Ομιλία Μακρόν προς τους Ευρωπαίους για το Brexit: «Ξυπνήστε!»

Ο Βρετανοκύπριος σατανιστής που βίασε 19χρονη λέει πως δέχεται bullying