ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την βομβιστική επίθεση

Κολομβία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την βομβιστική επίθεση
REUTERS/Luisa Gonzalez

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη σχολή της αστυνομίας, στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Ο νέος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 21 νεκρούς και 68 τραυματίες.

«Δυστυχώς, ο προσωρινός απολογισμός είναι 21 νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη (της επίθεσης) και 68 τραυματίες», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας εξάλλου πως 58 τραυματίες βγήκαν από το νοσοκομείο. Ένας προηγούμενος επίσημος απολογισμός αναφερόταν σε 11 νεκρούς και 65 τραυματίες.

Ο γενικός εισαγγελέας Νέστορ Χουμπέρτο Μαρτίνες ανακοίνωσε ότι ο δράστης είναι ο Χοσέ Αλντεμάρ Ρόχας Ροντρίγκες. Το όχημα που οδηγούσε μετέφερε 80 κιλά της εκρηκτικής ύλης πεντολίτη.

Οι Αρχές ερευνούν ποιοι σχεδίασαν την επίθεση, πρόσθεσε ο Μαρτίνες.

Από την έκρηξη, στη Σχολή Στρατηγού Σανταντέρ, στα νότια προάστια της πόλης, έσπασαν τα τζάμια σε πολλά γειτονικά κτίρια. Το όχημα εισέβαλε με ταχύτητα στο προαύλιο της σχολής και στη συνέχεια εξερράγη.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε χαρακτήρισε «άθλια τρομοκρατική επίθεση (...) εναντίον της αστυνομίας μας» την ενέργεια αυτή και ανακοίνωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα, από τη δυτική Κολομβία όπου συμμετείχε σε μια συνεδρίαση με αντικείμενο την ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Εμείς οι Κολομβιανοί απορρίπτουμε την τρομοκρατία και είμαστε ενωμένοι για να την αντιμετωπίσουμε. Η Κολομβία θρηνεί αλλά δεν υποκύπτει στη βία», πρόσθεσε ο Ντούκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ