ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία με νεκρούς

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία με νεκρούς
Reuters

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση σε ιρανικούς στόχους στη Δαμασκό της Συρίας. Όπως σημειώνει ο στρατός της χώρας, η ολονύχτια επιχείρηση είχε ως στόχο τις επίλεκτες τάξεις του ιρανικού Στρατού της Επανάστασης, αλλά και δυνάμεις της συριακής αεράμυνας. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άτομα.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας σημειώνουν οι ισραηλινοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, είδηση που επιβεβαιώσει και η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού.

Η ρωσική πλευρά, συγκεκριμένα, ανέφερε πως καταρρίφθηκαν τουλάχιστον 30 ισραηλινοί πύραυλοι, ενώ, όπως σημείωσε, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Σύροι στρατιώτες.

Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε την επιχείρηση, μέσω ανάρτησης στο Twitter. Να σημειωθεί πως αυτή είναι μία από τις ελάχιστες φορές που οι Ισραηλινοί παραδέχονται επισήμως πως διεξάγουν επιχείρηση επί συριακού εδάφους.

Στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τις δυνάμεις του Ισραήλ, ήταν αποθήκες με πολεμοφόδια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γνωστοποίησε πως οι ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν τις εν λόγω αποθήκες, αλλά και έπληξαν θέσεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Ιράν: Είμαστε έτοιμοι να εξαλείψουμε το σιωνιστικό καθεστώς από τη Γη

Ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα του ανυπομονεί να πολεμήσει το Ισραήλ και να το καταστρέψει, όπως μετέδωσε ιστότοπος που συνδέεται με κρατικό μέσο ενημέρωσης.

«Οι νέοι της πολεμικής αεροπορίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και ανυπομονούν να αντιμετωπίσουν το σιωνιστικό καθεστώς και να το εξαλείψουν από τη Γη», δήλωσε ο πτέραρχος Αζίζ Νασιρζαντέχ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλείται το Young Journalist Club, ένας ιστότοπος που υπάγεται στην κρατική τηλεόραση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ