ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο Μεξικό: Αυξήθηκαν οι νεκροί - Δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι

Έκρηξη στο Μεξικό: Αυξήθηκαν οι νεκροί - Δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι
REUTERS/Henry Romero

Στους 89 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε έναν πετρελαιαγωγό στο κέντρο του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Έχουμε τέσσερις επιπλέον θανάτους, τους οποίους πρέπει να προσθέσουμε στους 85 νεκρούς που ανακοινώθηκαν χθες, με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον για 89 νεκρούς» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο υπουργός Υγείας του Μεξικού, Χόρχε Αλκοσέρ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 55 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. «Δεσμευόμαστε να τους παράσχουμε τις καλύτερες δυνατές φροντίδες και, κατά την άποψή μας, ένας σημαντικός αριθμός μεταξύ αυτών έχει ακόμη ελπίδα να τα καταφέρει» υπογράμμισε ο Χόρχε Αλκοσέρ.

Οι πρώτες κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας τελέστηκαν χθες, Κυριακή, την ώρα που άλλες οικογένειες εξακολουθούν να αναζητούν τους δικούς τους που παραμένουν αγνοούμενοι.

Όπως προειδοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ιδάλγο, η διαδικασία ταυτοποίησης των απανθρακωμένων σορών θα μπορούσε να διαρκέσει ημέρες, εβδομάδες ή και αρκετούς μήνες.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την Παρασκευή, καθώς περίπου 800 κάτοικοι της περιοχής Τλαουελίλπαν, στην Πολιτεία Ιδάλγο, είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν το καύσιμο που διέρρεε από ένα τμήμα του αγωγού.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες εκρήξεις σε πετρελαιαγωγό παγκοσμίως εδώ και 25 χρόνια.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει ξεκινήσει να λαμβάνει δραστικά μέτρα ενάντια στην ανεξέλεγκτη κλοπή καυσίμων, που η κυβέρνηση εκτιμά ότι κόστισε πέρσι στην χώρα περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ