Σουηδία: Σεκιούριτι σέρνουν με τη βία έγκυο από βαγόνι του μετρό επειδή δεν είχε εισιτήριο
Πηγή: instagram

Ένα σοκαριστικό βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο εμφανίζονται άνδρες εταιρείας security να απομακρύνουν βίαια από βαγόνι του μετρό στη Σουηδία, μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, επειδή δεν είχε εισιτήριο.

Η γυναίκα επιβιβάστηκε μαζί με την κόρη της στο μετρό της Σουηδίας. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως το εισιτήριο το όποιο είχε δεν ήταν έγκυρο. Μετά από διαπληκτισμό με άνδρες εταιρείας security, οι τελευταίοι την σηκώνουν και την βγάζουν από το βαγόνι σηκωτή. Η εγκυμονούσα προσπάθησε να αντισταθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Στο βίντεο φαίνεται και η κόρη της που προφανώς δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει και είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα, όπως και θα γίνει λίγο αργότερα.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες, αφού έχουν τραβήξει τη γυναίκα έξω από το βαγόνι την αναγκάζουν βίαια να καθίσει σε ένα παγκάκι. Ο ένας φαίνεται να της κρατά τα χέρια και ο άλλος την ακινητοποιεί πέφτοντας από πάνω της.

Η γυναίκα που είναι 8 μηνών έγκυος εξαιτίας του βίαιου περιστατικού χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και την έκταση που πήρε και στα ΜΜΕ οι δύο άνδρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ η αστυνομία ερευνά το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της επίθεσης αφού η γυναίκα τραυματίστηκε.

Οργή στα social media για το περιστατικό

Το βίντεο από το περιστατικό αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας οργισμένη αντίδραση κατά των ανδρών της εταιρείας security για τον τρόπο που χειρίστηκαν το περιστατικό.

Μόνο η ανάρτηση στον λογαριασμό της Lovette Jallow(action4humanity_se) στο Instagram συγκέντρωσε σε μια ημέρα περισσότερες από 41.000 αντιδράσεις και περισσότερα από 1.400 σχόλια. Πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν το γεγονός ότι το θύμα της επίθεσης ήταν μια μαύρη γυναίκα τονίζοντας πως εάν ήταν λευκή οι άνδρες της εταιρείας security δεν θα της είχαν φερθεί με αυτό το τρόπο. Πολλοί, δε, είναι και εκείνοι που σχολιάζουν ότι όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στην κόρη της εγκύου γυναίκας που φοβήθηκε, υπέστη σοκ και από ένα σημείο και μετά έκλαιγε γοερά.

anartisi

(H ανάρτηση της Lovette Jallow (action4humanity_se) στο intagram)

Τι απαντά η εταιρία

Η εταιρεία του μετρό, σε σχόλιό της στο BBC, αναφέρει πως η γυναίκα δεν διέθετε έγκυρο εισιτήριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο, εκείνη αρνήθηκε και ακολούθως, βάσει κανονισμού, της ζητήθηκε να εγκαταλείψει το βαγόνι. Όταν αρνήθηκε για μία ακόμη φορά και προσπάθησαν να την απομακρύνουν οι άνδρες της ασφάλειας, εκείνη αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει.

Σύμφωνα με το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό, από πολίτες που κατέγραψαν την επίθεση με τα κινητά τους τηλέφωνα, ο υπεύθυνος του τομέα ΜΜΜ στην Στοκχόλμη ανέφερε πως υπάρχουν ενδείξεις πως οι άνδρες της εταιρείας security άσκησαν υπέρμετρη βία. Όπως λέει ο Henrik Palmer , αν και δεν μπορεί να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα ακόμη, τονίζει πως ο χειρισμός του περιστατικού δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Διαβάστε επίσης