Γιλντιρίμ ενόψει επίσκεψης Τσίπρα: Η Τουρκία στοχεύει στη βελτίωση της φιλίας με την Ελλάδα
Πηγή: EPA

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία στοχεύει στη «βελτίωση της φιλίας» και τη «μείωση της εχθρότητας» ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι «οι δύο χώρες μοιράζονται μια κοινή ιστορία και πολιτισμό παρά τις διαμάχες στο Αιγαίο Πέλαγος».

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης έκανε τα παραπάνω σχόλια ενόψει τις διήμερης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου. Όπως ο ίδιος επισήμανε, ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός με «τουρκική φιλοξενία».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μετά τον Ελ. Βενιζέλο το 1933, γράφει η εφημερίδα Χουριέτ.

Ο Γιλντιρίμ είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, ενώ διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας την περίοδο 2016-2018 και έχει προταθεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στις εκλογές του επόμενου έτους.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!