Λύθηκε το μυστήριο του αυγού του Instagram που συγκέντρωσε τα περισσότερα likes
Πηγή: instagram

Λύθηκε το μυστήριο με το διάσημο αυγό του Instagram που έγινε viral τον Ιανουάριο, όταν η φωτογραφία του συγκέντρωσε μέσα σε λίγες μόλις μέρες τα περισσότερα likes… «εκτοπίζοντας» την Kylie Jenner από την κορυφή.

Η φωτογραφία  -η οποία μέχρι σήμερα έχει συγκετρώσει 52 εκατομμύρια «Μου αρέσει»- αναρτήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, από έναν μυστήριο λογαριασμό που δεν αποκάλυπτε κανένα στοιχείο του κατόχου του, ο οποίος, μάλιστα δεν είχε κάνει καμία άλλη ανάρτηση στο παρελθόν.

 

 

 

Η περιγραφή που το συνόδευε δεν έδινε καμία άλλη λεπτομέρεια, έθετε, ωστόσο, μία πρόκληση, προτρέποντας το κοινό να κάνει like για να καταρρίψει το ρεκόρ των likes που μέχρι τότε κατείχε μια φωτογραφία που είχε αναρτήσει η Kylie Jenner με το μωρό της τον περασμένο Φεβρουάριο και συγκέντρωσε πάνω από 13 εκατομμύρια «Μου αρέσει».

View this post on Instagram

stormi webster

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Η πρόκληση επετεύχθη, δημιουργώντας, μάλιστα, και μια δημόσια συζήτηση για το πόσο ανούσιος τελικά είναι όλος αυτός ο διαδικτυακός ανταγωνισμός.

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, στον λογαριασμό του αυγού αναρτήθηκαν τέσσερις ακόμα φωτογραφίες, που έδειχναν σταδιακά το αυγό να εμφανίζει ρωγμές στο τσόφλι. Η τελευταία, μάλιστα, φωτογραφία, αναρτήθηκε πριν από δύο μέρες και σε αυτή φαίνεται το αυγό να έχει ράμματα.

Τότε, αποκαλύφθηκε και το μυστικό του: το αυγό του Instagram ήταν ο πρωταγωνιστής μίας διαφήμισης της ΜΚΟ Mental Health America για την ψυχική υγεία και εστιάζει στους κινδύνους των social media εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης που ασκούν στους χρήστες.

Σε ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων, το αυγό συστήνεται επιτέλους στο κοινό του: «Γεια σας, είμαι το world_record_egg (ίσως να έχετε ακούσει για μένα)...Τελευταία έχω αρχίσει να σπάω», φαίνεται να λέει το αυγό στο κλιπ, το οποίο στο τέλος σπάει εντελώς.

«Η πίεση των social media με καταβάλλει», εξηγεί τότε και συμβουλεύει όσους αισθάνονται  το ίδιο, να μιλήσουν με κάποιον ειδικό.

Διαβάστε επίσης