Η γυναίκα που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά, η οποία οφείλεται πιθανόν σε εμπρησμό και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους την περασμένη νύχτα στο δυτικό Παρίσι, έχει «ψυχιατρικό ιστορικό», ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού.

«Ένα πρόσωπο που κατοικεί στην πολυκατοικία συνελήφθη. Πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών με ψυχιατρικό ιστορικό», δήλωσε ο Ρεμί Ετζ, εισαγγελέας του Παρισιού, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

«Η γυναίκα αυτή συνελήφθη στον δρόμο αμέσως μετά την πυρκαγιά. Βρίσκεται υπό κράτηση», διευκρίνισε προσθέτοντας πως η δικαστική αστυνομία του Παρισιού άρχισε έρευνα για «εμπρησμό που προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς».

Η γυναίκα συνελήφθη «σε κατάσταση αλκοολαιμίας ενώ επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε ένα όχημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομική πηγή.

Καθώς είχε επανειλημμένα συγκρούσεις με τον πυροσβέστη γείτονά της, καβγάδισε μαζί του το βράδυ της Δευτέρας και η αστυνομία δέχθηκε κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας, δήλωσε άλλη αστυνομική πηγή.

Ένα νεαρό ζευγάρι στον τρίτο όροφο εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «έναν καβγά» γύρω στις 23:00: «Στην αρχή ένας άνδρας φώναξε “είναι μερικοί που ξυπνούν νωρίς το πρωί, είναι μερικοί που πιάνουν δουλειά νωρίς”. Έλεγε πως έπαιζαν μουσική, παρόλο που δεν την ακούγαμε», αφηγείται ο Κλεμάν.

«Λίγο μετά», συνεχίζει, «ακούσθηκε θόρυβος από πιάτα. Πήγα να δω και υπήρχε ένα πιάτο μαζί με σκεύη καταγής στη μέση της εσωτερικής αυλής. Στη συνέχεια, άκουσα μια κυρία να λέει κάτι σαν “μην κουνιέσαι, είσαι νεκρός” ή “αν κουνηθείς, είσαι νεκρός”. Φώναζε πολύ δυνατά, ήταν φωνή κάποιου που δεν έχει καλές προθέσεις».

Η σύντροφός του, η Ναταλί, προσθέτει πως μετά τον καβγά «φαίνεται, αλλά δεν το είδαμε, πως έβαλε φύλλα χαρτί κάτω από την πόρτα του (σ.σ. του γείτονα) και τα άναψε».

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου τριάντα έχουν τραυματισθεί, ένας από τους οποίους σοβαρά, από την πυρκαγιά αυτή, την οποία οι πυροσβέστες χρειάσθηκαν έξι ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!