Γιατί το Παρίσι ζητά αποζημίωση 12,5 εκατ. ευρώ από το Airbnb
Πηγή: Pixabay

Το Παρίσι καταθέτει μήνυση κατά του Airbnb για τη δημοσιοποίηση 1.000 παράνομων αγγελιών, ζητώντας αποζημίωση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως γνωστοποίησε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας.  

Το δίκαιο της Γαλλίας ορίζει πως οι ιδιοκτήτες κατοικιών στο Παρίσι δεν μπορούν να νοικιάζουν τα σπίτια τους σε ιστοσελίδες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης για περισσότερες από 120 ημέρες τον χρόνο. Ακόμη, οι αγγελίες πρέπει να αναφέρουν και τον αριθμό εγγραφής ώστε να εξασφαλισθεί πως θα τηρηθεί ο νόμος.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για έναν νόμο του 2018 που ορίζει πρόστιμο ύψους 12.500 για κάθε μία από τις παράνομες αγγελίες σε σελίδες όπως το Airbnb.

«Ο στόχος μας είναι να ρίξουμε ένα βέλος στην καρδιά των παράνομων ενοικιάσεων που καταστρέφουν μερικές από τις γειτονιές του Παρισιού», είπε η Αν Ινταλγκό στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Είναι πολλές οι πόλεις παγκοσμίως που έχουν εκφράσει φόβους πως σελίδες, όπως το Airbnb, επιβάλουν άδικους όρους στην ενοικίαση οικημάτων και μπορεί να μεταμορφώσουν ολόκληρες γειτονιές σε αποκλειστικά τουριστικές ζώνες.

Διαβάστε επίσης: 

Η πΓΔΜ αλλάζει τις πινακίδες στα σύνορά της

«Prison Break» για χιμπατζήδες στην Ιρλανδία

«Ο Ιησούς ήταν Έλληνας»: Τι υποστηρίζει ντοκιμαντέρ της Amazon

Εκπρόσωπος του Airbnb σημείωσε πως έχει συμπεριλάβει κανόνες που βοηθούν τους χρήστες – και αυτών από το Παρίσι – να μην παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς νόμους, αλλά τόνισε πως οι κανόνες για την εν λόγω πόλη ήταν «ανεπαρκείς και σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Να σημειωθεί, πως μετά τις ΗΠΑ η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη αγορά για το Airbnb, με 65.000 κατοικίες εγγεγραμμένες. 

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!