ΚΟΣΜΟΣ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Εμιλιάνο Σάλα

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Εμιλιάνο Σάλα
Associated Press

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης έγινε η κηδεία του Εμιλιάνο Σάλα, στη γενέτειρά του, στο Προγκρέσο, ένα χωριό 3.500 κατοίκων.

Μια ομάδα παικτών από το σύλλογο Σαν Μαρτίν ντε Πογκρέσο είχαν δημιουργήσει έναν ανθρώπινο φράχτη, προκειμένου να περάσει η σωρός του Σάλα, που είχε μεταφερθεί στην Αργεντινή από την Παρασκευή.

Όλο αυτό το συναίσθημα εκφράστηκε στο τελευταίο χειροκρότημα για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή. Το φέρετρο από το γυμναστήριο Club San Martin de Progreso μεταφέρθηκε στη Σάντα Φε για να αποτεφρωθεί.

«Λυπούμαστε για μια τέτοια απώλεια. Ήταν ο ήρωάς μας», είπε ο προπονητής τoυ, Ντιέγκο Σολίς.

Στην Αργεντινή ταξίδεψαν ο πρώην συμπαίκτης του στη Ναντ, Παλουά, όπως και ο προπονητής της Κάρντιφ, Νιλ Γουόρνοκ.

Η οικογένειά του, έχει πλέον τις στάχτες του Εμιλιάνο, του Αργεντινού, που στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του έχασε τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης:

«Τρέξτε πνιγόμαστε»: Κορυφώνεται η αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους στην Κρήτη
Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας
O 7χρονος YouTuber που βγάζει 24 εκατ. δολάρια το χρόνο κάνει το επόμενο βήμα στην… καριέρα του!

Πώς σκοτώθηκε

«Θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι και το στέρνο», υπέστη ο Εμιλιάνο Σάλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την ιατροδικαστική έρευνα.

Ο 28χρονος Σάλα ταξίδευε από τη Νάντη της δυτικής Γαλλίας προς τη Βρετανία την 21η Ιανουαρίου για να κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Κάρντιφ Σίτι, όταν το αεροπλάνο του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από το στενό της Μάγχης και τελικά συνετρίβη.

Η τελική έκθεση του Οργανισμού Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων αναφορικά με τις ακριβείς αιτίες που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα δεν προβλέπεται να δημοσιευθεί μέσα στους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες, ωστόσο μια ενδιάμεση έκθεση αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ