ΚΟΣΜΟΣ

Tα… περίεργα του επαγγέλματος: Πυροσβέστες απεγκλώβισαν πούμα από δέντρο!

Tα… περίεργα του επαγγέλματος: Πυροσβέστες απεγκλώβισαν πούμα από δέντρο!
AP/California Department of Fish & Wildlife

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισε ένας άνδρας λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του όταν βγήκε να κάνει τις συνηθισμένες κηπουρικές του εργασίες: ένα κούγκαρ 40 κιλών είχε.. αράξει σε ένα κλαδί κοντά στην κορυφή ενός πανύψηλου δέντρου 15 μέτρων!

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια. Ο άντρας κάλεσε αμέσως την πυροσβεστική και ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να απεγκλωβίσουν το παγιδευμένο ζώο.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιοχής περιμετρικά του δέντρου για λόγους ασφαλείας, και αφού χορήγησαν αναισθητικό στο άγριο ζώο, στη συνέχεια το κατέβασαν χρησιμοποιώντας ειδικούς ιμάντες.

Αφού εξετάστηκε από ειδικούς, το ζώο απελευθερώθηκε και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.

«Είναι αρκετά συνηθισμένο για ένα νεαρό κούγκαρ να βγαίνει από αυτό που θα θεωρούσαμε φυσικό του ενδιαίτημα και να εισέρχεται σε κατοικημένες περιοχές, θέλοντας να ορίσει την περιοχή του», εξήγησε σε τοπικά ΜΜΕ ο Κέβιν Μπρέναν, βιολόγος από την τοπική υπηρεσία Προστασίας της Άγριας Ζωής.

Διαβάστε επίσης:
Δεκάδες πυρκαγιές σαρώνουν την Ισπανία
Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου υπέρ των μεταναστών
Αλβανία: 15 συλλήψεις μετά τα επεισόδια έξω από το κτήριο της κυβέρνησης

Ο υπεύθυνος του τμήματος, Ρικ Φίσερ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζώου θα ήταν δύσκολη αν οι πυροσβέστες δεν είχαν φτάσει άμεσα στο σημείο με μια σκάλα.

Τα κούγκαρ, γνωστά και ως πούμα ή λιοντάρια της Αμερικής, είναι αιλουροειδή θηλαστικά που ζουν σ' όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας.

Οι επιθέσειςστους ανθρώπους είναι σπάνιες, αλλά μπορούν να είναι θανάσιμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ