ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέι ζητά από τους υπουργούς της να μείνουν επικεντρωμένοι στη διαδικασία για το Brexit

Η Μέι ζητά από τους υπουργούς της να μείνουν επικεντρωμένοι στη διαδικασία για το Brexit
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Την ερχόμενη Τετάρτη  27 Φεβρουαρίου θα συζητήσει και πάλι το βρετανικό κοινοβούλιο για τη διαδικασία της αποχώρησης από την ΕΕ και οι βουλευτές θα μπορούν να καταθέσουν και να ψηφίσουν τροπολογίες επί της πρότασης της κυβέρνησης, την οποία θα έχει παρουσιάσει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής για τις κυβερνητικές υποθέσεις στο κοινοβούλιο 'Αντρια Λίτσομ επαναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, εάν υπάρξει η απαιτούμενη πρόοδος σε αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Εάν όχι, τότε η Τερέζα Μέι θα απευθυνθεί στο κοινοβούλιο με μία ακόμη πρόταση την Τρίτη, ενώ την επόμενη μέρα θα ακολουθηθεί η διαδικασία των τροπολογιών από τους βουλευτές.

Brexit: Άκαρπη η συνάντηση της Μέι με τον Γιούνκερ

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ είχε δηλώσει ότι, εάν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες με τις Βρυξέλλες, η κρίσιμη ψηφοφορία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του μήνα, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ έχουν προγραμματισμένες συνομιλίες μέσα στη μέρα στις Βρυξέλλες, όπου επίσης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μαζί με στελέχη του κόμματός του.

Η Τερέζα Μέι ζήτησε από τους υπουργούς της να παραμείνουν επικεντρωμένοι στο ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας επίτευξης μίας συμφωνίας για την αποχώρηση, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε μέλη της κυβέρνησης που έχουν εκφράσει «συμπάθεια» προς τους τρεις παραιτηθέντες βουλευτές.

«Η πρωθυπουργός ελπίζει ότι (η συμφωνία) θα παραμείνει στο επίκεντρο καθώς μπαίνουμε σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας για την επίτευξη μίας συμφωνίας» δήλωσε εκπρόσωπός της σε σημερινή ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ