ΚΟΣΜΟΣ

«Οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες»: Ο Πομπέο απειλεί τη Βενεζουέλα με «ανάληψη δράσης»

«Οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες»: Ο Πομπέο απειλεί τη Βενεζουέλα με «ανάληψη δράσης»
apimages

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διεμήνυσε το Σάββατο ότι η Ουάσινγκτον θα «περάσει στις πράξεις» για να «υποστηρίξει τη δημοκρατία» στη Βενεζουέλα, καταγγέλλοντας τη δράση των «μπράβων» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, λίγες ώρες αφότου ο στρατός και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έκαναν χρήση αληθινών σφαιρών και δακρυγόνων με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές προσκείμενοι στην αντιπολίτευση να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

«Οι ΗΠΑ θα περάσουν στις πράξεις εναντίον εκείνων που αντιτίθενται στην ειρηνική αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Τώρα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε δράση για να υποστηρίξουμε την ικανοποίηση των αναγκών του απελπισμένου λαού της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο μέσω Twitter.

«Είμαστε αλληλέγγυοι προς εκείνους που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ελευθερία», συνέχισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο Πομπέο χαρακτήρισε «μπράβους» και «ένοπλες συμμορίες» τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Μαδούρο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε, μάλιστα, πως πλησιάζει το τέλος για τον Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν πλέον ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Είμαι σίγουρος πως χάρη στους Βενεζουελάνους οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε μια συνέντευξη στο CNN, δηλώσεις που επανέλαβε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Κατά τη ΜΚΟ Foro Penal, που εναντιώνεται στην κυβέρνηση του Μαδούρο, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες και έκαναν εκτενή χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Κολομβίας και άλλες πηγές, άλλοι 300 και πλέον τραυματίστηκαν στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και με τη Βραζιλία.

Οι άνδρες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών της αντιπολίτευσης υπό τον Χουάν Γκουαϊδό για να αποτρέψουν την είσοδο στη χώρα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν κυρίως οι ΗΠΑ, όπως διέταξε ο πρόεδρος Μαδούρο.

«Εκφράζουμε τα βαθύτερά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους λόγω αυτών των εγκληματικών ενεργειών. Ενώνουμε τη φωνή μας με την απαίτησή τους να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε ακόμα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ