ΚΟΣΜΟΣ

Δείπνο σε πολύ φιλικό κλίμα για Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν - Τι περιελάμβανε το μενού

Δείπνο σε πολύ φιλικό κλίμα για Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν - Τι περιελάμβανε το μενού
AP/ Evan Vucci

Ψητό φιλέτο με αχλάδι, κοκτέιλ γαρίδας και κέικ σοκολάτας περιελάμβανε το μενού που απόλαυσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ-Ουν στο δείπνο τους που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ανόι του Βιετνάμ. Οι δύο ηγέτες ήταν ιδιαίτερα πρόσχαροι, και οι σχέσεις τους φάνηκαν να είναι ιδιαίτερα θερμές.

Είχε προηγηθεί το σύντομο τετ-α-τετ μεταξύ τους, για το οποίο ο Τραμπ καθώς κάθισαν στο τραπέζι, είπε ότι υπήρξε καρποφόρο. «Φίλε, αν μπορούσατε να είχατε ακούσει αυτό τον διάλογο. Και τι δε θα δίνατε για αυτό τον διάλογο. Ήταν καλός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, αγγίζοντας τον αγκώνα του Κιμ, όπως μεταδίδει η Guardian.

Προηγουμένως υπήρξε μία μικρή σύγχυση σχετικά με την κάλυψη του δείπνου, αφού από την πλευρά των ΗΠΑ στο δείπνο επιτράπηκε η παρουσία μόνο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, ενώ οι δημοσιογράφοι της Βόρειας Κορέας παραβρέθηκαν κανονικά.

Οι επαφές των δύο ηγετών σε αυτή τη δεύτερη σύνοδο θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη, όπου ο πλανητάρχης θα απαιτήσει από την Πιονγκγιάνγκ να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι δύο πλευρές κατά την έναρξη της δεύτερης συνόδου τους εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία της.

«Είναι εξαιρετικό να είμαι μαζί σου, η πρώτη μας σύνοδος ήταν πολύ επιτυχημένη», τόνισε ο μεγιστάνας και χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Κιμ ως «πολύ καλή». Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για το εάν θα κηρύξει το τέλος στον Κορεατικό Πόλεμο, απάντησε «Θα δούμε».

Όπως είπε, η Βόρεια Κορέα έχει τεράστιες οικονομικές δυνατότητες και οι ΗΠΑ θα τη βοηθήσουν να εξελιχθεί.

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αυτή τη φορά μεγάλα αποτελέσματα που θα χαιρετισθούν απ' όλους», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ, ντυμένος με το παραδοσιακό κοστούμι του σε στυλ Μάο. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συμβεί αυτό», πρόσθεσε.

Κανένας από τους δύο ηγέτες δεν έδωσε συγκεκριμένες ενδείξεις για τις συγκεκριμένες προόδους που θα μπορούσαν να ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη, δεύτερη και τελευταία ημέρα αυτής της συνόδου κορυφής που διεξάγεται στη βιετναμική πρωτεύουσα.

Ο Τραμπ συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον υπηρεσιακό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι. Μαζί με τον Κιμ είναι ο κορυφαίος απεσταλμένος του, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, και ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ