ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Βρετανία: 13χρονος βίασε την αδελφή του για να αναπαραστήσει σκηνή στο «Grand Theft Auto»

Φρίκη στη Βρετανία: 13χρονος βίασε την αδελφή του για να αναπαραστήσει σκηνή στο «Grand Theft Auto»
Pixabay

Μια φρικιαστική υπόθεση ξετυλίγεται στις δικαστικές αίθουσες της Βρετανίας, με τους δικαστές να καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη ενός 13χρονου αγοριού που βίασε την αδελφή του επειδή ήθελε να κάνει πραγματικότητα μια σκηνή που είδε στο ηλεκτρονικό παιχνίδι «Grand Theft Auto».

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, ο 13χρονος βίασε την αδελφή του τρεις φορές στο σπίτι τους στο Wiltshire, την ώρα που οι γονείς τους είτε κοιμόντουσαν είτε βρίσκονταν σε άλλο χώρο μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ένας από τους βιασμούς που ομολόγησε το ανήλικο αγόρι έγινε αφού είδε μια παρόμοια σκηνή στο «Grand Theft Auto». Το αγόρι, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, αποφάσισε να αναπαραστήσει ό,τι είχε δει.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο ανήλικος θα πρέπει να παραμείνει σε θεραπευτικό κέντρο για 12 μήνες, προσθέτοντας ότι αν η θεραπεία ολοκληρωθεί τότε δεν θα του επιβληθεί περαιτέρω ποινή φυλάκισης.

Ωστόσο, η υπόθεση θα καταγραφεί στο ποινικό του μητρώο. Σε ορισμένες περιπτώσεις και όταν οι δικαστές κρίνουν ότι οι ανήλικοι δεν είχαν πραγματικά αντίληψη του τι έκαναν, καταδικαστικές αποφάσεις σβήνονται από το ποινικό τους μητρώο.

Το 13χρονο αγόρι που στο μεγαλύτερο τμήμα της δίκης άκουγε χωρίς να αντιδρά, όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή αν θα έκανε ξανά τα ίδια πράγματα απάντησε «θα είχα σταματήσει τον εαυτό μου, έχω καταλάβει πώς ό,τι έκανα ήταν λάθος».
Υπενθυμίζεται ότι το «Grand Theft Auto» απευθύνεται σε ενήλικες και όχι παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ