ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: Ορειβάτης διαβεβαίωσε τη μητέρα του ότι είναι καλά και μετά έπεσε σε χαράδρα 400 μέτρων

Τραγωδία: Ορειβάτης διαβεβαίωσε τη μητέρα του ότι είναι καλά και μετά έπεσε σε χαράδρα 400 μέτρων
Facebook/Krystian Madeja

Τραγικό θάνατο βρήκεένας Πολωνός Ορειβάτης στο Λευκό Όρος της Γαλλίας, όπου έπεσε σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων, λίγο μετά τη συνομιλία που είπε με τη μητέρα του, διαβεβαιώνοντάς της πως «θα είμαι σπίτι σύντομα».

Ο Κριστιάν Μαντέχα είχε μιλήσει μέσω live streaming με τη μητέρα του καθησυχάζοντάς την ότι όλα πάνε καλά.

«Σας ευχόμαστε καλή ημέρα. Γεια σου μαμά. Βλέπει και αυτή τη ζωντανή μετάδοση. Κοίτα μητέρα, δεν είναι πολύ όμορφο το θέαμα; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Θα επιστρέψω σύντομα. Το σημείο που βρισκόμαστε λέγεται Couloir of Death» ακούγεται να λέει ο 25χρονος ορειβάτης.

Ο Μαντέχα φέρεται να έχασε την ισορροπία του, όπως αναφέρεται στην Daily Mail, ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 2.200 μέτρων με τις Αρχές να αποδίδουν τον θάνατό του σε καθαρά ανθρώπινο λάθος.

Εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο Πολωνός ορειβάτης «έκανε κάποιο τεχνικό λάθος, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες που εξετάζουμε για προβλήματα στον εξοπλισμό του».

Αυτό που επιτείνει την αίσθηση της τραγωδίας σχετικά με το θάνατο του Μαντέχα, είναι πως βρισκόταν στο Όρος με άλλους τέσσερις ορειβάτες, οι οποίοι δεν ήταν δεμένοι μεταξύ τους, κάτι το οποίο θεωρείται αδιανόητο σε τέτοιες συνθήκες και παραβαίνει κάθε πρωτόκολλο ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ