ΚΟΣΜΟΣ

Γιούκι: Η συγκινητική ιστορία του τεράστιου λυκόσκυλου

Γιούκι: Η συγκινητική ιστορία του τεράστιου λυκόσκυλου
Instagram/ Brittany Allen

Ο Γιούκι (Yuki) είναι ένα ιδιαίτερο λυκόσκυλο, τόσο λόγω του μεγέθους του, αφού είναι τεράστιος, όσο και για τη συγκινητική του ιστορία. Ζυγίζει 120 κιλά και βάσει εξετάσεων DNA, είναι κατά 87,5% γκρι λύκος, 8,6% χάσκι Σιβηρίας και 3,9% γερμανικός ποιμενικός. Του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει, σήμερα όμως, αντιμετωπίζει μία ακόμα σοβαρή κατάσταση…

Όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών, το 2008, τον πέταξαν σε ένα καταφύγιο θανάτωσης ζώων, αφού ο τότε ιδιοκτήτης του που τον είχε αγοράσει από έναν εκτροφέα, συνειδητοποίησε ότι μεγάλωνε περισσότερο από όσο φανταζόταν και δεν μπορούσε να τον χειριστεί.

Φιλόζωοι από το καταφύγιο ζώων Shy Wolf στη Φλόριντα των ΗΠΑ, τότε, τον πήραν υπό την προστασία τους, φιλοξενώντας τον στο καταφύγιο, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. «Τον σώσαμε από μια αποτυχημένη κατάσταση. Τον πήραμε, του δώσαμε ένα σπίτι και από τότε είναι μαζί μας», δήλωσε η Μπρίτανι Άλεν, εργαζόμενη στο καταφύγιο, στο Bored Panda.

Η φωτογραφία που ανήρτησε η Άλεν στο λογαριασμό της στο Instagram, έκανε διάσημο τον Γιούκι και έφερε στο φως την ιστορία του.

https://www.instagram.com/p/Bslky0mhMsu

Όπως εξήγησε ένας από τους διευθυντές του καταφυγίου, «είχε σχετικά καλή υγεία σε σύγκριση με πολλά ζώα που έρχονται σε μας και μια πολύ κοινωνική προσωπικότητα».

Κατά τη διαμονή του στο καταφύγιο ο Γιούκι τραυματίστηκε στο δεξί πίσω γόνατο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε συνολικά πέντε επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το πρόβλημά του. Τότε απέκτησε μία επιθετική συμπεριφορά, αντιδρώντας όταν έβλεπε το κλουβί.

Στην πορεία, ωστόσο, το ζώο έγινε από τα πιο αγαπητά στους εργαζόμενους και τους εθελοντές, ενώ δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες, έχοντας μαζέψει ένα «χαρέμι» από θαυμάστριες. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του καταφυγίου, του αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής, ενώ δεν θέλει να ακούει «όχι».

Πριν από λίγους μήνες, ωστόσο, ένα δυσάρεστο νέο έγινε γνωστό για τον Γιούκι, αφού διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του αίματος και βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

«Το να αποχαιρετήσουμε ένα από τα ζώα μας είναι πάντα δύσκολο για το προσωπικό και τους εθελοντές μας και ο Γιούκι δεν αποτελεί εξαίρεση», δήλωσε ο διευθυντής και συμπλήρωσε: «Όταν αρχίσουν να γίνονται εμφανή τα συμπτώματα, θα πάρουμε, όπως κάνουμε πάντα, τις σωστές αποφάσεις για την ποιότητα ζωής του Γιούκι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ