ΚΟΣΜΟΣ

Καταιγιστικές αποκαλύψεις κατά του Μάικλ Τζάκσον: Πώς ένα βραβείο «φρέναρε» νέες καταγγελίες θυμάτων

Καταιγιστικές αποκαλύψεις κατά του Μάικλ Τζάκσον: Πώς ένα βραβείο «φρέναρε» νέες καταγγελίες θυμάτων
Danny Moloshok/Invision/AP

Η φήμη και τα χρήματα του Μάικλ Τζάκσον ίσως τον βοήθησαν πολύ και για πολύ καιρό να αποφεύγει τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και να γλιτώνει τη δίωξη. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το φάκελο του FBI του αποκαλούμενου «βασιλιά της ποπ». 

Σύμφωνα με πηγή από το τμήμα Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Ανηλίκων της αστυνομίας του Λος Άντζελες, είχε παραδοθεί αναφορά (από άνθρωπο που υποστήριζε πως έκανε έρευνα για τον Τζάκσον, στο πλαίσιο συγγραφής βιβλίου) στο FBI σύμφωνα με την οποία δύο παιδιά από το Μεξικό είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Τζάκσον το διάστημα μεταξύ 1985 – 86. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η καταγγελία γρήγορα αποσύρθηκε διότι επίκειτο τελετή… βράβευσης του Μάικλ Τζάκσον από τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν.

«Θα έκοβα τις φλέβες μου πριν κακοποιούσα παιδί»: Τι δήλωνε το 1999 ο Μάικλ Τζάκσον

Τον Δεκέμβριο του 1993, ο εν λόγω συγγραφέας είχε αποκαλύψει στις αρχές πως είχε «πληροφορίες πως, το 1985 ή 1986, το FBI ερευνούσε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από το Μάικλ Τζάκσον δύο αγοριών από το Μεξικό».

FBI

Όπως είπε, ο ένας από τους δύο πράκτορες του FBI που ερευνούσαν τις καταγγελίες, αποφάσισε να μην συνεχίσει την έρευνα «καθώς ο Τζάκσον θα δεχόταν τιμητικό βραβείο από τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο».

Πάρις Τζάκσον: Η κόρη του Μάικλ απαντά για τις κατηγορίες κατά του πατέρα της

Περίπου την ίδια περίοδο που συντάχθηκε η συγκεκριμένη αναφορά, οι αρμόδιοι εισαγγελείς που ασχολούνταν με την περίπτωση Τζάκσον βρέθηκαν μπροστά σε ένα αναπάντεχο αδιέξοδο: Ο παιδί που θα τους βοηθούσε να οδηγήσουν τον Τζάκσον στη φυλακή, ξαφνικά είχε «επιλέξει» το δρόμο της σιωπής.

Ο Τζόρνταν Τσάντλερ ήταν ένας από τους ανθρώπους που δήλωναν θύματα του Τζάκσον. Ο ίδιος τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση, σε μία πολύκροτη υπόθεση που είχε κατακλύσει τα μέσα της εποχής. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά τις καταγγελίες, ο Τσάντλερ και η οικογένειά του απλώς σιώπησαν – φέρεται πως έλαβαν το ποσό των 23 εκατομμυρίων δολαρίων εν είδει «εξωδικαστικού συμβιβασμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ