ΚΟΣΜΟΣ

Σύγχρονο θαύμα; Φωτιά έκαψε ολοσχερώς εκκλησία - Σώθηκαν μόνο ιερά βιβλία και ξύλινοι σταυροί

Σύγχρονο θαύμα; Φωτιά έκαψε ολοσχερώς εκκλησία - Σώθηκαν μόνο ιερά βιβλία και ξύλινοι σταυροί
Facebook/Coal City Fire Department

Πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Κυριακή σε μία εκκλησία στην Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προς μεγάλη έκπληξη των πυροσβεστών, όμως, από τις φλόγες διασώθηκαν περισσότεροι από 12 τόμοι της Βίβλου και αρκετοί ξύλινοι σταυροί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής όπου στεγάζεται η εκκλησία ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες από τα διασωθέντα αντικείμενα και είναι πολλοί όσοι κάνουν λόγο για θαύμα – καθώς χαρακτηριστικό του πόσο μεγάλη ήταν η φωτιά, είναι ότι οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προσωρινώς για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

«Φανταστείτε αυτό: το κτήριο ήταν τόσο καυτό που σε κάποιο σημείο οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όταν έσβησαν τη φωτιά, οι πυροσβέστες θεώρησαν πως το εσωτερικό της έχει γίνει στάχτη, όμως, η πραγματικότητα ήρθε να τους διαψεύσει.

«Υποθέτεις ότι τα πάντα έχουν καεί, έχουν γίνει στάχτη. Καμία από τις Βίβλους δεν κάηκε και κανένας από τους σταυρούς δεν καταστράφηκε, όμως».

Ο ιερέας της εκκλησίας, μιλώντας στην Washington Post, έκανε λόγο για θειικό σημάδι και χαρακτήρισε την διάσωση των ιερών συμβόλων και γραφών «θαύμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ