ΚΟΣΜΟΣ

Οι οπαδοί του Μάικλ Τζάκσον «αντεπιτίθενται»: Καμπάνια στα λεωφορεία του Λονδίνου

Οι οπαδοί του Μάικλ Τζάκσον «αντεπιτίθενται»: Καμπάνια στα λεωφορεία του Λονδίνου
Φωτογραφία αρχείου Photo by Danny Moloshok/Invision/AP

Αφίσες υπέρ της αθωότητας του Μάικλ Τζάκσον αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών εμφανίστηκαν στα λεωφορεία του Λονδίνου, λίγες μέρες μετά την προβολή του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», στη Βρετανία.

Η οικογένεια του «βασιλιά της ποπ», έχει χαρακτηρίσει το ντοκιμαντέρ ως «δημόσιο λιντσάρισμα» και έχει μηνύσει τους παραγωγούς του «Leaving Neverland», στο οποίο ο Ουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σέιφτσακ αφηγούνται με λεπτομέρειες τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από τον Τζάκσον πολύ πριν κλείσουν τα 18.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Τζάκσον έχει καταθέσει αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων κατά του δικτύου HBO για να αποτρέψει την προβολή του επίμαχου ντοκιμαντέρ με τις σοκαριστικές μαρτυρίες για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το «βασιλιά της ποπ».

Οι οπαδοί του, από την πλευρά τους, έχουν ετοιμάσει καμπάνια υπέρ της αθωότητας του Τζάκσον, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, την δικαστική αθωωτική απόφαση και τις τότε καταθέσεις των Ρόμπσον και Σέιφτσακ.

Η καμπάνια με συνθήματα όπως «τα πραγματικά περιστατικά δεν λένε ψέματα» η οποία ήδη στα χαρακτηριστικά κόκκινα αστικά λεωφορεία του Λονδίνου, αναμένεται να φιλοξενηθεί και στο μετρό της αγγλικής πρωτεύουσας.

Επικεφαλής της ομάδας είναι η 34χρονη δικηγόρος, Ανίκα Κότετσα, η οποία δήλωσε στο CNNi ότι οι αφίσες φτιάχτηκαν από μία ομάδα που βρίσκεται στη Βρετανία, ωστόσο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ολλανδία έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους.

«Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι όσα λέγονται για τον Μάικλ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ψέματα και θέλαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα στη δημόσια κοινή γνώμη. Το θύμα ψευδών καταγγελιών βρίσκεται στην ίδια θέση με τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης», τόνισε η Κότετσα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της καμπάνιας, μέχρι τον Απρίλιο οι αφίσες θα τοποθετηθούν σε συνολικά 60 βρετανικά αστικά λεωφορεία, ενώ για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη μαζευτεί 19.700 δολάρια από δωρεές.

Με πληροφορίες από το Michael Jackson's fans fight back -- on London buses, by Emily Dixon, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ