ΚΟΣΜΟΣ

Τα emojis τώρα και στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων!

Τα emojis τώρα και στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων!
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Θέλετε το αγαπημένο σας emoji στην πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματός σας; Γίνεται. Με μόνο όρο ότι θα πάτε να μείνετε στην… Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαρτίου οι κάτοικοι στην Πολιτεία της Κουίνσλαντ μπορούν να επιλέξουν ένα από τα πέντε emojis τα οποία είναι διαθέσιμα για τις πινακίδες και έχουν αναρτηθεί από την κυβερνητική υπηρεσία Personalized Plates Queensland (PPQ).

Τα πέντε emojis είναι: αυτό που κλαίει από τα γέλια, αυτό που κλείνει το μάτι, αυτό με τα γυαλιά ηλίου, αυτό με τις καρδιές στα μάτια και αυτό που χαμογελάει.

Οι οδηγοί μπορούν να έχουν μόνο ένα emoji στην πινακίδα κυκλοφορίας τους, ενώ θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει ο συνδυασμός τριών γραμμάτων και δύο αριθμών. Η φάτσα θα μπαίνει στο τέλος.

Την πρωτοβουλία χαιρέτησε το Royal Automobile Club of Queensland (RACQ). Η εκπρόσωπός του, δρ. Ρεμπέκα Μάικλ, δήλωσε, σύμφωνα με το Seven Network, ότι «μπορείς να υποστηρίζεις την αγαπημένη σου ομάδα ή την αγαπημένη σου πόλη με ένα σύμβολο στην πινακίδα του αυτοκινήτου σου, και το να χρησιμοποιείς ένα emoji δεν είναι κάτι διαφορετικό».

Μάλιστα, η εταιρεία διευκρίνισε πως τα emoji στην πινακίδα είναι απλά διακοσμητικά και δεν αποτελούν στοιχείο του αριθμού κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ