ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Βραζιλία: Αυξήθηκαν οι νεκροί από τους πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο

Μακελειό στη Βραζιλία: Αυξήθηκαν οι νεκροί από τους πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο
Mauricio Sumiya/Futura Press via AP

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί μετά από την ένοπλη εισβολή δύο νεαρών ανδρών, οι οποίοι πυροβόλησαν αδιακρίτως σε δημοτικό σχολείο στο Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.

Ανάμεσα στους νεκρούς, υπάρχουν έξι μαθητές, ένας υπάλληλος του σχολείου, ένας πολίτης που βρισκόταν έξω από την είσοδο του κτηρίου καθώς και οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Τουλάχιστον άλλα 17 άτομα έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομείο, στην πλειοψηφία τους παιδιά, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σάο Πάολο, οι δύο δράστες φορώντας κουκούλες εισέβαλαν και άνοιξαν πυρ στο δημοτικό σχολείο, στις 9:30 (τοπική ώρα) το πρωί της Τετάρτης, και μετά αυτοκτόνησαν.

Τα περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία στη Βραζιλία θεωρούνται σπάνια, παρά το γεγονός ότι η χώρα κατατάσσεται στις βιαιότερες του κόσμου, με τις περισσότερες καταγεγραμμένες ανθρωποκτονίες σε ετήσια βάση.

Ένα άλλο περιστατικό πυροβολισμών είχε σημειωθεί νωρίτερα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το δημοτικό σχολείο, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί για την ώρα, το κατά πόσο τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την ένοπλη επίθεση, περίπου 1.000 μαθητές βρίσκονταν στο κτήριο του σχολείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ