ΚΟΣΜΟΣ

«Η επίθεση μας έχει αλλάξει ήδη»: Ελληνίδα του Κράιστσερτς στο CNN Greece για το μακελειό

«Η επίθεση μας έχει αλλάξει ήδη»: Ελληνίδα του Κράιστσερτς στο CNN Greece για το μακελειό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Martin Hunter NEW ZEALAND OUT

«Η επίθεση στο Κράιστσερτς, μας έχει αλλάξει ήδη» υποστηρίζει Ελληνίδαμόνιμη κάτοικος της πόλης μετά το σημερινό μακελειό στα δύο τζαμιά.

Σύμφωνα με τη Νταίζη Μουλίνου, η οποία ζει στο Κράιστσερτς τα τελευταία πέντε χρόνια, στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο με τη σημερινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 49 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε αρκετούς ακόμη.

«Ζω στο Κράιστσερτς τα τελευταία πέντε χρόνια και ποτέ δεν συνέβη κάτι ανάλογο. Όσα χρόνια ζω εδώ δεν έχω βιώσει ποτέ ρατσισμό ή επίθεση. Αντιθέτως, οι Νεοζηλανδοί είναι φιλόξενος λαός που δέχεται κάθε εθνικότητας άνθρωπο στη χώρα» αναφέρει.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους Έλληνες της περιοχής, η ίδια δήλωσε στο CNN Greece πως πιστεύει ότι όλοι έχουν φοβηθεί αρκετά, διότι όταν ζεις σε μία ήσυχη πόλη, «τέτοια περιστατικά σε ταρακουνάνε».

Μία τέτοια επίθεση, σύμφωνα με την ίδια, έχει αλλάξει ήδη τους κατοίκους του Κράιστσερτς καθώς «πλέον ο κόσμος ίσως να φοβάται να πηγαίνει σε κεντρικά σημεία, όπως τα εμπορικά κέντρα. Όμως, πιστεύω ότι η αστυνομία θα είναι περισσότερο σε συναγερμό».

Οι ώρες της αιματηρής επίθεσης

Η κ. Μουλίνου περιγράφοντας τις ώρες της αιματηρής επίθεσης περιγράφει πως ταχύτατα η πόλη τέθηκε σε lockdown, με τους καταστηματάρχες να κλείνουν τις πόρτες τους κρατώντας μέσα τους πελάτες, μετά από ενημέρωση αστυνομικών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο.

«Τη στιγμή της επίθεσης βρισκόμουν στο κέντρο και μέσα σε μια στιγμή όλη η πόλη τέθηκε σε κατάσταση lockdown».

Παρότι οι ώρες έχουν περάσει και πλέον έχει νυχτώσει, ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη και οι κάτοικοι έχουν την οδηγία να παραμείνουν στα σπίτια τους.

AP 19074379949786


Πηγή: AP Photo/Mark Baker

ΔΗΜΟΦΙΛΗ