Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο της επίθεσης
Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε 1,5 εκατομμύριο βίντεο παγκοσμίως της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία τις πρώτες 24 ώρες μετά το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς.
«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν στο διαδίκτυο», ανέφερε σε tweet αργά χθες Σάββατο το Facebook.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί, ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.
Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports.
Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει την εφαρμογή του live streaming με στελέχη του Facebook.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κράιστσερτς: Φρίκη «κομμένη και ραμμένη» στην εποχή των social media
Εκτέλεσαν Μεξικανό δημοσιογράφο μέσα στο σπίτι του
Θρήνος στη Νέα Ζηλανδία: Στους 50 ανέρχονται οι νεκροί
Ιράν: Εκτέλεση δύο ανθρώπων που κατηγορήθηκαν ότι εργάζονταν για το Ισραήλ
12:23
Λάρισα: Στο εδώλιο 41χρονος που βίαζε κατ' εξακολούθηση την 9χρονη θετή κόρη του
12:10
Το Πανεπιστήμιο που θα χρειαστεί η επόμενη γενιά ίσως να μην μοιάζει με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα!
12:00
Εικόνες καταστροφής στο Πόρτο Γερμενό από τη φωτιά: Καμένα σπίτια και χιλιάδες στρέμματα στάχτη
11:48