ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες στην ανατολική επαρχία Παπούα

Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες στην ανατολική επαρχία Παπούα
Associated Press

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 59 τραυματίστηκαν σοβαρά, από τις πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα People’s Daily, οι νεκροί ανέρχονται σε 63.

Η περιοχή Σεντάνι, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαγιαπούρα, πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές από το Σάββατο που προκάλεσαν τις πλημμύρες, τόνισε μιλώντας στο Reuters, ο αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας Κόρι Σίμπολον.

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα νερά. Ομάδες έρευνας και διάσωσης πραγματοποιούν έρευνες στις πληγείσες περιοχές και απομακρύνουν συνεχώς ανθρώπους από αυτές.

Τα νερά έχουν υποχωρήσει, ωστόσο η πρόσβαση δεν είναι εύκολη σε όλα τα σημεία, αφού πεσμένα δέντρα, πέτρες, λάσπη και άλλα φερτά υλικά κλείνουν το δρόμο.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τοπικά μέσα δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής: ξεριζωμένα δέντρα και συντρίμμια έχουν εκσφενδονιστεί στους λασπωμένους δρόμους, ενώ στο μικρό αεροδρόμιο Τζαγιαπούρα, ένα μικρό ελικοφόρο συνετρίβη μερικώς σε έναν αεροδιάδρομο.

Στο Σεντάνι έχουν στηθεί σκηνές για όσους τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες, αλλά και για την περίθαλψη των τραυματιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ