ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα απαγωγής καταγγέλλει η σύζυγος του πρώην προέδρου της Ιντερπόλ

Απόπειρα απαγωγής καταγγέλλει η σύζυγος του πρώην προέδρου της Ιντερπόλ
AP Photo/Laurent Cipriani

Απόπειρα απαγωγής και μάλιστα δύο φορές καταγγέλλει η σύζυγος του Κινέζου πρώην προέδρου της Ιντερπόλ η οποία έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.

Θυμίζεται πως ο σύζυγός της Μενγκ Χονγκουέι εξαφανίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, όταν επέστρεψε στην Κίνα αφότου παραιτήθηκε από την Ιντερπόλ στις 7 Οκτωβρίου, με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Πεκίνου ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του για δωροληψία.

Η σύζυγος του κατέθεσε μήνυση για «απόπειρα απαγωγής» όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Λιόν, όπου εδρεύει η διεθνής αστυνομία με την ίδια να υποστηρίζει πως δέχεται απειλές. Όπως είχε δηλώσει, στις αρχές Οκτωβρίου πήγαν στο σπίτι της δύο Κινέζοι επιχειρηματίες και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Τσεχία με ιδιωτικό αεροσκάφος. Εκείνη αρνήθηκε, όμως δύο ημέρες αργότερα την επισκέφθηκαν και πάλι, για να της προτείνουν να κάνει «μια περιήγηση στις πόλεις της Ευρώπης».

«Μετά την απόπειρα απαγωγής, ενημέρωσα την αστυνομία που με έθεσε υπό την προστασία της, μαζί με τα 7χρονα δίδυμά μου», είπε η Μενγκ στο Radio France και την εφημερίδα Liberation.

Η εισαγγελία της Λιόν διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει προανάκριση για την υπόθεση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ