ΚΟΣΜΟΣ

Ντοκιμαντέρ του BBC για την Κύπρια που δολοφόνησε πεθερά και νύφη

Ντοκιμαντέρ του BBC για την Κύπρια που δολοφόνησε πεθερά και νύφη

Ντοκιμαντέρ του BBC έφερε ξανά στο «φως» την υπόθεση της Κύπριας Στυλλού Χριστοφή η οποία δολοφόνησε τη νύφη της και την πεθερά της και καταδικάστηκε σε απαγχονισμό στη Βρετανία.

Το ντοκιμαντέρ τιτλοφορείται «Mystery and my Family» και θα προβληθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Το περιστατικό ήρθε ξανά στην επιφάνεια, καθώς τα εγγόνια της Στυλλού εξέφρασαν ενδοιασμούς σχετικά με τη μεταχείριση της γιαγιάς τους από τη βρετανική Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει το Offsite.com.cy.

Η πρώτη δολοφονία της πεθεράς

Κύπρος 1925. Μια 25χρονη γυναίκα δολοφονεί την πεθερά της σε ένα μικρό χωριό. Με τη βοήθεια δύο γειτονισσών, οι οποίες κρατάνε τη γυναίκα ακινητοποιημένη, της βάζει στο στόμα ένα αναμμένο δαυλί με αποτέλεσμα η πεθερά της να βρει τραγικό θάνατο.

Το δικαστήριο δεν βρήκε αρκετά στοιχεία, οπότε η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.

bbc

Η δολοφονία της νύφης

Λονδίνο, 29 Ιουλίου 1954. Η Στυλλού αρπάζει έναν δίσκο και χτυπάει με δύναμη τη Hella στο κεφάλι. Η γυναίκα πέφτει στο πάτωμα και τότε η Κύπρια τη στραγγαλίζει με ένα μαντήλι. Την έσφιξε στο λαιμό με τόση δύναμη που το μαντήλι έσκισε το δέρμα.

Στη συνέχεια λούζει το πτώμα με παραφίνη και το πυρπολεί στο μπαλκόνι. Ο γείτονας John Young είδε τη φωτιά και έτρεξε να βοηθήσει, όμως αργότερα υποστήριξε ότι νόμιζε πως έκαιγε κούκλα βιτρίνας. Τελικά, οι γείτονες Burstoff είχαν το πτώμα της Hella στο έδαφος και από τα σημάδια στο λαιμό της κατάλαβαν ότι επρόκειτο για δολοφονία. Κάλεσαν την αστυνομία με τη Στυλλού να υποστηρίζει ότι η νύφη της είχε αυτοπυρποληθεί.

Η Στυλλού κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία της νύφης της και καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού.

Στις 15 Δεκεμβρίου 1954 πέθανε στην αγχόνη της φυλακής σε ηλικία 53 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ