ΚΟΣΜΟΣ

HAE: Η μυστηριώδης τρύπα που έκανε χιλιάδες ανθρώπους να στρέψουν το βλέμμα στον ουρανό

HAE: Η μυστηριώδης τρύπα που έκανε χιλιάδες ανθρώπους να στρέψουν το βλέμμα στον ουρανό
Twitter

Ένα πανέμορφο, εντυπωσιακό και, οπωσδήποτε, αλλόκοτο ουράνιο φαινόμενο έκανε χιλιάδες πολίτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν να στρέψουν κατάπληκτοι το βλέμμα στον ουρανό.

Μία τεράστια κυκλική δίνη στον ουρανό, σαν κάποιος να είχε «ανοίξει μια τρύπα στην ατμόσφαιρα» όπως περιέγραψαν πολλοί, αντίκρυσαν οι ντόπιοι πάνω από τα κεφάλια τους.

Τα social media κατακλύστηκαν από φωτογραφίες και βίντεο.

Ο μετεωρολόγος Ebrahim Al Jarwan που πόσταρε βίντεο του αλλόκοτου φαινομένου, εξήγησε πως το «σπάνιο και όμορφο θέαμα» δεν είναι παρά τα λεγόμενα ‘fallstreak“fallstreak hole” ή “hole punch cloud”, μεγάλα κυκλικά ή ελλειπτικά κενά που εμφανίζονται σε σχηματισμούς σύννεφων.

Το φαινόμενο αυτό δημιουργείται συνήθως σε σύννεφα της μέσης ή ανώτερης ατμόσφαιρας που αποτελούνται από μικροσκοπικά σταγονίδια σε θερμοκρασία κάτω του 0 ° C αλλά όχι ακόμη παγωμένα. Αυτά τα «κατεψυγμένα» σταγονίδια χρειάζονται ένα… λόγο να παγώσουν.

Λόγω της αλλόκοτης εμφάνισης αλλά και της σπανιότητάς τους, τα σύννεφα αυτά πολλές φορές γίνονται αιτία... υπερβολών με τους λάτρεις των μυστηρίων να τα αποδίδουν σε άλλη μία επίσκεψη... UFO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ