ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Συγκινεί η αστυνομικός που φόρεσε μαντίλα στις κηδείες των θυμάτων

Νέα Ζηλανδία: Συγκινεί η αστυνομικός που φόρεσε μαντίλα στις κηδείες των θυμάτων
AP Photo/Vincent Yu

Οι φωτογραφίες της 24χρονης αστυνομικού με τη μαντίλα, στις κηδείες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 24χρονη αστυνομικός Μισέλ 'Εβανς ήταν σε υπηρεσία στο νεκροταφείο της πόλης Κράιστσερτς την Πέμπτη, όπου έγιναν οι πρώτες κηδείες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης την οποία οργάνωσε και εκτέλεσε ο 28χρονος νεοναζί Μπρέντον Τάραντ, στις 15 Μαρτίου.

Η νεαρή γυναίκα, που κρατούσε ένα ημιαυτόματο όπλο, φόρεσε μαύρη μαντίλα και τοποθέτησε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο επάνω στο αλεξίσφαιρο γιλέκο της, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους μουσουλμάνους της Νέας Ζηλανδίας.

Δίπλα της ένας συνάδελφός της έβγαλε το καπέλο του για να δείξει σεβασμό στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων που εκείνη την ώρα έλεγαν το τελευταίο αντίο στους δικούς τους ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες του Βίνσεντ Γου, από το Associated Press, έγιναν γρήγορα viral, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία, αν και δεν είναι μουσουλμάνες, φόρεσαν μαντίλες για να συμπαρασταθούν στη μουσουλμανική κοινότητα και κάποιες από αυτές ανάρτησαν τη φωτογραφία τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #HeadscarfforHarmony, που σημαίνει «μαντίλα για την αρμονία».

Μετά την τραγωδία στο Κράιστσερτς, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντεν, επισκέφθηκε το σημείο του μακελειού με μαντίλα και πένθιμο ένδυμα, ενώ αγκάλιασε τους μουσουλμάνους και τις μουσουλμάνες που την υποδέχθηκαν.

Το Σάββατο εκατοντάδες άνθρωποι, μουσουλμάνοι και μη, συγκεντρώθηκαν να προσευχηθούν για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο πάρκο «Hagley Park», απέναντι από το τέμενος Αλ Νουρ, όπου σκόρπισε τον θάνατο ο Τάραντ.

«Η Νέα Ζηλανδία πενθεί μαζί σας, είμαστε όλοι ένα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζασίντα Άρντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ