Φρικιαστικό κύκλωμα παιδεραστίας: Βίαζαν ναρκωμένα αγοράκια επί 10 ώρες και πουλούσαν τα βίντεο
Σοκ στην κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση ενός δικτύου κακοποίησης παιδιών, μέλη του οποίου μαγνητοσκοπούσαν μικρά αγόρια ακόμα και έξι χρονών να κακοποιούνται σεξουαλικά, ενώ μετά πουλούσαν ή αντάλλασσαν το βίντεο στο Διαδίκτυο, μετά την εξάρθρωσή του από τη φινλανδική αστυνομία.
Η επικεφαλής των ερευνών Σάνα Σπρίνγκαρε δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν εξαπλωθεί σε 17 δυτικές χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ευρωπαϊκές, όπως τόνισε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι πέντε άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την άγρια κακοποίηση και το βιασμό των θυμάτων τους - έξι αγόρια ηλικίας από 6 έως 15 ετών που ήταν μερικές φορές ναρκωμένα - σε διάστημα 14 ετών από το 2004 έως το 2018.
"Η ηπιότερη μορφή κακοποίησης ήταν η προβολή πορνό για ενήλικους σε ένα (παιδί) θύμα και το χειρότερο ήταν ο βιασμός επί 10 ώρες ενός παιδιού στο οποίο είχαν χορηγηθεί ναρκωτικά", είπε η Σπρίνγκαρε.
Ο βασικός ύποπτος κατηγορείται ότι καθοδηγούσε τους άνδρες στην παραγωγή των βίντεο, τα οποία διένεμε διεθνώς, μερικές φορές σε ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου, για να παραλάβει παρόμοιο υλικό από άλλες χώρες ως αντάλλαγμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Το παράνομο υλικό, που είχε παραληφθεί από το εξωτερικό και αναδιανεμόταν από το φινλανδικό δίκτυο, περιλάμβανε μάλιστα και ένα βίντεο που έδειχνε ένα παιδί να σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της κακοποίησης, ανακοίνωσε η ομάδα έρευνας, επιτείνοντας την αίσθηση της φρίκης.
Η Σπρίνγκαρε αρνήθηκε πάντως να δώσει άλλα στοιχεία για τους υπόπτους ή για τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν τα εγκλήματα προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των θυμάτων.
Η αστυνομία θα παραπέμψει τώρα την υπόθεση στον εισαγγελέα ο οποίος θα εξετάσει εάν θα προχωρήσει σε απαγγελία κατηγοριών κατά των υπόπτων.
Συνάντηση Τασούλα με Καραμανλή - Έρχονται συναντήσεις και με άλλους πρώην πρωθυπουργούς
15:22
Ο κρυφός ρόλος του Ρόμπερτ Πάτινσον στην ταινία Marty Supreme - «Είναι ο διαιτητής»
15:17
ΚΚΕ για Ιράν: Ο λαός είναι ο μόνος αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στη χώρα του
15:16
Συνεχίζεται το «σαφάρι» για τα ανασφάλιστα οχήματα - Ποιοι θα πάρουν «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ
15:11