ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος οι βόλτες στα Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ

Τέλος οι βόλτες στα Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ
AP Photo/Peter Dejong

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας βάζει «τέλος» στις τουριστικές ξεναγήσεις στην περιοχή των Κόκκινων Φαναριών.

Η περιοχή των Κόκκινων Φαναριών ή αλλιώς «Red Light District» είναι μία από τις γνωστότερες και πιο ενδιαφέρουσες τουριστικές ατραξιόν του Άμστερνταμ, καθώς εδώ και πέντε αιώνες ευχαριστεί τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους ντόπιους.

Στον δρόμο των Κόκκινων Φαναριών φιλοξενούνται ιερόδουλες σε βιτρίνες αλλά και πολλά sex shops και strip clubs.

Ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης ήρθε μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι εργαζόμενες πως αντιμετωπίζονται ως τουριστικά αξιοθέατα.

Πρόκειται για μια απόφαση που θα επηρεάσει και τις ιερόδουλες στην περιοχή, αλλά και τη γειτονιά καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Άμστερνταμ και είναι εξαιρετικά ελκυστική για χιλιάδες τουρίστες.

Ανά καιρούς, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί για την αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης και πλέον επιτρέπεται να ξεναγούνται στην περιοχή μόνο έως 20 άνθρωποι, ενώ τα ταξιδιωτικά πρακτορεία πρέπει να έχουν επίσημη άδεια, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του CNNi.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Εκπρόσωπος ταξιδιωτικής εταιρείας που ανήκει στο TripAdvisor, μίλησε στο CNNi για τη νέα απαγόρευση καθώς και για τον τρόπο που σκοπεύουν να την υπακούσουν.

«Υπάρχουν πολλοί από τους διαφημιστές μας που προσφέρουν μια επίσκεψη στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια. Εμείς επικοινωνούμε μαζί τους ώστε να βεβαιωθούμε πως οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρεται στην ιστοσελίδα μας θα τηρεί τους κανονισμούς μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020».

Αρκετές ταξιδιωτικές εταιρείες συμφωνούν με τη νέα απόφαση, καθώς υποστηρίζουν ότι μέσω αυτής προκύπτει ένα μεγάλο ζήτημα σχετικά με το αν είναι σωστό οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται ως έργα τέχνης και να «χαζεύονται» από εκατοντάδες περαστικούς.

Amsterdam to ban Red Light District tours
Lilit Marcus, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ