Τουρκία: To AKP ζητά ακύρωση των εκλογών σε περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης
Η τοπική κομματική οργάνωση του AKP στην περιφέρεια Büyükçekmece της Κωνσταντινούπολης κατέθεσε αίτηση για ακύρωση των εκλογών.
Σύμφωνα με την τουρκική Habertuk, η οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας τόνισε πως οι εκλογές πρέπει να ακυρωθούν γιατί υπήρξαν λάθη στους εκλογικούς καταλόγους που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα, το γραφείο του AKP στην εν λόγω περιφέρεια προσέφυγε στο επαρχιακό εκλογικό γραφείο για να ακυρώσει την ψηφοφορία σε όλη την πόλη υποστηρίζοντας πως στην περιφέρεια έγιναν παράνομες εγγραφές ψηφοφόρων.
Πλέον, το εκλογικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ξαναγίνουν εκλογές μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή ή και σε άλλες περιφέρειες.
Να υπενθυμίσουμε πως μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, το AKP κατέθεσε προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας πως επηρεάσθηκαν απο παρατυπίες.
Η τουρκική λίρα σημείωσε νέα πτώση μετά την είδηση για ακύρωση των εκλογών.
FIFA: Πυρά Μπλάτερ κατά Ιvφαντίνο για τις σχέσεις του με τον Τραμπ
15:57
Έφτασε στη βάση της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford (pics)
15:46
Χαλκίδα: Χειροπέδες σε ανήλικο μοτοσικλετιστή - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και παρέσυρε 15χρονο
15:41
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με την ισχυρότερη χιονοθύελλα της 10ετίας: Ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας
15:30