ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα κακοποίησης ξαναβρήκε τη φωνή του μέσω του τραγουδιού

Θύμα κακοποίησης ξαναβρήκε τη φωνή του μέσω του τραγουδιού
video grab

Ξαναβρήκε τη φωνή της μετά από 13 ολόκληρα χρόνια μέσω του τραγουδιού. Η ιστορία της Amelia-Rose Hamilton, η οποία υπήρξε θύμα κακοποίησης του ίδιου του πατέρα της, συγκλονίζει.

Από τα 8 της μέχρι και τα 21 έζησε μέσα στην επιλεκτική σιωπή χωρίς να μπορεί να διαχειριστεί την τραυματική της εμπειρία. Σήμερα, στα 27 της, λέει ότι ξαναβρήκε την φωνή της αφότου συμμετείχε στην χορωδία του πανεπιστημίου και υποστηρίζει ότι το τραγούδι θα πρέπει να… συνταγογραφείται για τα θύματα βίας.

«Αν αφορούσε μόνο εμένα, δεν θα έλεγα τίποτε. Μέσα στο μυαλό μου ντρέπομαι ότι και να πω. Δεν έχω καθόλου αυτοεκτίμηση» σχολιάζει. «Αλλά η χορωδία δίνει στους ανθρώπους μια θέση για να νιώσουν ασφαλείς, περιτριγυρισμένοι από φίλους να τραγουδούν χωρίς να κρίνονται. Το τραγούδι είναι θεραπευτικό. Βοηθά να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση» εξηγεί.

Πρόσφατα υπέστη ένα είδος ημικρανίας το οποίο έχει συμπτώματα εγκεφαλικού και το οποίο της κόστισε και πάλι τη φωνή της.

Αλλά με την υποστήριξη του καθηγητής και μέντορά της έφτιαξε ένα βίντεο από το κρεβάτι του νοσοκομείου τραγουδώντας το τραγούδι των Beatles, Yesterday.

Σήμερα η 27χρονη, που άλλαξε ακόμα και το επίθετό της για να ξεφύγει από το παρελθόν της, είναι δασκάλα και χρησιμοποιεί τη μουσική για να βοηθήσει τους μαθητές της. Υπήρξε και θύμα bulling στο σχολείο την ίδια περίοδο που την κακοποιούσε ο πατέρας της. Η μουσική, όμως, ήταν για εκείνη μεγάλο κομμάτι της ζωής της. Από μικρή ηλικία έμαθε μόνη της όχι μόνο να τραγουδά αλλά και να παίζει πιάνο.

Στο πανεπιστήμιο επιχείρησε να μπει στην χορωδία αλλά δεν άρθρωνε λέξη. Ο υπεύθυνος καθηγητής, όμως, την ρώτησε για την παιδική της ηλικία και ήταν η πρώτη φορά που μίλησε σε κάποιον ξένο.

Το 2013 μέσω της αυτοπεποίθησης που έχτισε στην χορωδία βρήκε το κουράγιο να πει στην αστυνομία τι της είχε συμβεί. Ο πατέρας της καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακής το 2015 για διαφορετικά αδικήματα κατά σειρά ανθρώπων.

Η Amelia-Rose πάσχει και από γενετική ασθένεια που επηρεάζει την συνοχή των ιστών.

Επιπλέον συμμετέχει σε ορχήστρες ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που ίδρυσε ο μέντορας της κάνοντας μαθήματα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά ή σωματικά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ