ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κατά της πρεσβείας της Σ. Αραβίας στην Τεχεράνη

Επίθεση κατά της πρεσβείας της Σ. Αραβίας στην Τεχεράνη
Η πρεσβεία της Σ. Αραβίας φλέγεται υπό τα βλέμματα εκατοντάδων Ιρανών διαδηλωτών. Twitter - Военный Советник

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, στην Τεχεράνη, με αφορμή την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται τα δημοσιεύματα του πρακτορείου ISNA και μαρτυρίες Ιρανών δημοσιογράφων, εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά της πρεσβείας, διαμαρτυρόμενοι για την εκτέλεση του αλ Νιμρ.

Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενούν φωτογραφίες που απεικονίζουν διαδηλωτές να εισβάλουν στην πρεσβεία και να βάζουν φωτιές.

Σαράντα άνθρωποι συνελήφθησαν όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της ιρανικής πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. "Έως τώρα, 40 άτομα που εισήλθαν στο εσωτερικό της πρεσβείας ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Η έρευνα συνεχίζεται να να εντοπιστούν οι άλλοι υπεύθυνοι αυτού του επεισοδίου", δήλωσε ο εισαγγελέας Αμπάς Τζαφαρί Ντολαταμπαντί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χοσεΐν Τζαμπέρ Ανσαρί είχε ζητήσει χθες το βράδυ από τη διπλωματική αστυνομία να προστατεύσει τις αντιπροσωπείες της Σαουδικής Αραβίας, "καταδικάζοντας παράλληλα και πάλι την άδικη εκτέλεση του Νιμρ αλ-Νιμρ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ