ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Επτά νεκροί από την κατάρρευση κτηρίων σε φαβέλα του Ρίο

Βραζιλία: Επτά νεκροί από την κατάρρευση κτηρίων σε φαβέλα του Ρίο
AP/ Leo Correa

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν χθες, Παρασκευή, τη ζωή τους και άλλοι 17 παραμένουν αγνοούμενοι σήμερα, μετά την κατάρρευση παράνομων κτηρίων, σε μια φαβέλα του Ρίο στη Βραζιλία, έγινε γνωστό από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή.

Πέντε σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια και άλλοι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου εξέπνευσαν, αναφέρει η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης αναζητούν 17 ανθρώπους που αγνοούνται.

Δέκα άνθρωποι διασώθηκαν, είπε επίσης η πυροσβεστική, στο τελευταίο δελτίου τύπου που εξέδωσε.

Περί τους 100 διασώστες επιχειρούν σήμερα στα χαλάσματα, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και ελικοπτέρων.

Όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση πολλών κτηρίων στη συνοικία Μουζέμα, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, και σε άλλες συνοικίες στα δυτικά προάστια του Ρίο, τα κτήρια που κατέρρευσαν ήταν παράνομες κατασκευές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια της τραγωδίας, ωστόσο η συνοικία Μουζέμα έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις καταρρακτώδεις βροχές, που έπληξαν πολλές περιοχές του Ρίο ντε Τζανέιρο, από τη Δευτέρα το βράδυ έως το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές και στοιχίζοντας τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ