ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer Κύπρος: Ψάχνουν τι πυροδότησε τη δολοφονική μανία του «Ορέστη»

Serial killer Κύπρος: Ψάχνουν τι πυροδότησε τη δολοφονική μανία του «Ορέστη»
AP Photo/Petros Karadjias

Αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις για τη δράση του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου έρχονται οι Αρχές της Κύπρου, που συνεχίζουν τις έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού για να διευκρινίσουν αν υπάρχουν στο σημείο – όπως φοβούνται – και άλλα πτώματα. Η σημερινή ημέρα θεωρείται κρίσιμη καθώς το ειδικό ρομπότ αναμένεται να φτάσει μέχρι τον πάτο του φρεατίου και να αποκαλύψει τα όποια «μυστικά» μπορεί να κρύβει.

Ο 35χρονος ίλαρχος οδηγήθηκε χθες σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδια πηγής, διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

Αυτό διαφάνηκε και από την ομολογία για τους φόνους, όταν και δήλωσε πως αισθάνθηκε ικανοποίηση από τη δολοφονία της 38χρονης Μαρί Ρόουζ και αποφάσισε να το ξανακάνει.

Οι Αρχές φαίνεται πως έχουν σχηματίσει πλήρη εικόνα για το προφίλ του 35χρονου και τον τρόπο της δράσης του. Αυτό που πλέον ερευνάται είναι η αφορμή που οδήγησε τον ίλαρχο στο να ξεκινήσει να σκοτώνει.

Διερευνάται κάθε πτυχή της ζωής του για να μπορέσει η αστυνομία να βρει το στοιχείο που θα ρίξει φως σε όλες τις λεπτομέρειες.

Οι Αρχές εκτιμούν πως έχουν να κάνουν με έναν στυγνό δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιούσε την ίδια μεθοδολογία. Φρόντιζε να κρύβει επιμελώς το πραγματικό του πρόσωπο και όλοι όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν ήρεμο άνθρωπο που δεν λογομαχούσε, ούτε εξωτερίκευε τα συναισθήματά του.

Αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες έκανε λόγο για έναν «απαθή άνθρωπο», που «δεν δείχνει κανένα είδος μεταμέλειας» και «δεν έχει ζητήσει συγγνώμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ