ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος serial killer: Το τρίτο θύμα του «Ορέστη» - Ένταλμα για μία ακόμη δολοφονία

Κύπρος serial killer: Το τρίτο θύμα του «Ορέστη» - Ένταλμα για μία ακόμη δολοφονία
Facebook

Νέο ένταλμα κατά του 35χρονου serial killer της Κύπρου, «Ορέστη», για τη δολοφονία και τρίτης γυναίκας, εξέδωσαν οι κυπριακές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία της ελλείπουσας Maricar Valdez 30 ετών από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017.

Κατά την αστυνομία, το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του, εκδόθηκε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

maricar

Ο ύποπτος συνδέθηκε με την υπόθεση μετά από έρευνα στα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Αύριο, Μ. Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Ολοκληρώνονται οι έρευνες στο φρεάτιο

Την ίδια ώρα, ολοκληρώνονται οι έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού, όπου βρέθηκαν τα πτώματα των δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες.

«Έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στο φρεάτιο εκτός από 10 μέτρα στον βυθό στην ανατολική πλευρά του φρεατίου. Αυτό το εμπόδιο θα το ξεπεράσουμε αύριο το πρωί με ένα νέο τρόπο, μια νέα κάμερα ακόμα πιο μικρή που θα μας οδηγήσει στα υπόλοιπα 10 μέτρα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ελέγχθηκε το 100% του φρεατίου» είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής.

Και συμπλήρωσε ότι «με βάση την έρευνα που έγινε στο 95% του φρεατίου δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε που να κινεί υποψίες. Η εικόνα που είχαμε ήταν καθαρή».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια ένδειξη για το υπόλοιπο 5% ο κύριος Τράγκολας είπε ότι θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση που θα οδηγήσει στο βυθό. «Με βάση την εμπειρία που είχαμε με την άνωση, ασφαλώς θα υπήρχε άνωση του οτιδήποτε θα υπήρχε στον πάτο».

Οι έρευνες στο φρεάτιο επαναρχίζουν το πρωί της Μ. Πέμπτης και υπολογίζεται ότι θα είναι διάρκειας 1,5 ώρας για να ολοκληρωθεί η έρευνα στο 100%. Ερωτηθείς κατά πόσον μετά και από αυτό θα ολοκληρωθεί το έργο της έρευνας στο φρεάτιο του Μιτσερού ο κύριος Τράγκολας είπε ότι θα ενημερωθεί η Αστυνομία «και θα ενεργήσω στη συνέχεια με βάση τις οδηγίες από το Αρχηγείο».

«Έχουν απομείνει 10 μέτρα στο ανατολικό μέρος του φρεατίου. Με το Ξυλιάτο αύριο αρχίζει η εγκατάσταση του συστήματος και την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσει η διαδικασία της έρευνας κάτω από το νερό».

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει κληθεί η Πυροσβεστική να διενεργήσει έρευνες και σε άλλα σημεία ο κύριος Τράγκολας είπε «όχι επί του παρόντος».

Και επανέλαβε ότι στη Λίμνη του Ξυλιάτου, όπου φέρεται να πέταξε το πτώμα του 6χρονου κοριτσιού ο δράστης, η έρευνα θα γίνει με σκάφανδρο.

Ψάχνουν τι πυροδότησε τη δολοφονική μανία του

Ο 35χρονος ίλαρχος οδηγήθηκε χθες σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

Αυτό διαφάνηκε και από την ομολογία για τους φόνους, όταν και δήλωσε πως αισθάνθηκε ικανοποίηση από τη δολοφονία της 38χρονης Μαρί Ρόουζ και αποφάσισε να το ξανακάνει.

Οι Αρχές φαίνεται πως έχουν σχηματίσει πλήρη εικόνα για το προφίλ του 35χρονου και τον τρόπο της δράσης του. Αυτό που πλέον ερευνάται είναι η αφορμήπου οδήγησε τον ίλαρχο στο να ξεκινήσει να σκοτώνει.

Διερευνάται κάθε πτυχή της ζωής του για να μπορέσει η αστυνομία να βρει το στοιχείο που θα ρίξει φως σε όλες τις λεπτομέρειες.

Οι Αρχές εκτιμούν πως έχουν να κάνουν με έναν στυγνό δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιούσε την ίδια μεθοδολογία. Φρόντιζε να κρύβει επιμελώς το πραγματικό του πρόσωπο και όλοι όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν ήρεμο άνθρωπο που δεν λογομαχούσε, ούτε εξωτερίκευε τα συναισθήματά του.

Αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες έκανε λόγο για έναν «απαθή άνθρωπο», που «δεν δείχνει κανένα είδος μεταμέλειας» και «δεν έχει ζητήσει συγγνώμη».

Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες στις δολοφονίες των γυναικών

Οι ομοιότητες στα πτώματα των δύο γυναικών που βρέθηκαν στο φρεάτιο συγκλονίζουν και οδηγούν σε ένα προφίλ κατά συρροή δολοφόνου.

  • Ένα σημείο ομοιότητας στις δυο δολοφονίες είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του. Μέσω ενός ιστότοπου διαδικτυακών γνωριμιών, ο 35χρονος συνομιλούσε με τα θύματά του. Στη φωτογραφία προφίλ του χρησιμοποιούσε φωτογραφία ενός άλλου συνάδελφού του ο οποίος ενώ συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου μαζί του, ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα 24ωρο.
    • Ένα ακόμη σημείο ομοιότητας είναι ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκαν τα δυο πτώματα. Και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν δεμένες.
    • Παράλληλα και οι δύο γυναίκες ρίχθηκαν στο φρεάτιο.
    • Τέταρτο σημείο ομοιότητας είναι ότι και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν γυμνές.
    • Ενώ η καταγωγή και των δυο γυναικών, είναι από τις Φιλιππίνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ