ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος serial killer: Τα πρόσωπα της φρίκης – Ποια ήταν τα επτά θύματά του

Κύπρος serial killer: Τα πρόσωπα της φρίκης – Ποια ήταν τα επτά θύματά του
AP Photo/Petros Karadjias

Δραματικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου. Ο 35χρονος ίλαρχος την Μεγάλη Πέμπτη ομολόγησε τη δολοφονία ακόμη τριών ατόμων – δύο γυναικών και μίας ανήλικης.

Όπως αναφέρει το offsite.com.cy, νωρίς το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν – καθ’ υπόδειξη του συλληφθέντα – σε ένα σημείο στο πεδίο βολής Ξυντούς της Ορούντας το πτώμα ακόμη μίας γυναίκας, η οποία έχει καταγωγή από το Νεπάλ ή την Ινδία. Φέρεται να την σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβώς το πότε.

Λίγη ώρα αργότερα ο 35χρονος ομολόγησε τόσο τη δολοφονία της εν λόγω γυναίκας, όσο και τη διπλή δολοφονία μίας μητέρας και της ανήλικης κόρη της από τη Ρουμανία.

Πρόκειται για την 36χρονη Livia Florentina Bunea και την 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea. Είχαν εξαφανιστεί από την οικία που διέμεναν στη Λευκωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Επτά φόνοι, τρια πτώματα

Η νέα ομολογία του ιλάρχου ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων του σε επτά. Συγκριμένα, κατηγορείται για τις δολοφονίες: της Marry Rose, της 6χρονης κόρης αυτής Sierra, της Arian Palanos, της Maricar Valdez, της γυναίκας αγνώστων στοιχείων που εντοπίστηκε στο πεδίο βολής και των Livia Florentina Bunea και Elena Natalia Bunea.

Οι Αρχές της Κύπρου έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τρεις από τις επτά σορούς και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, της 39χρονης Maricar Valdez και των δύο θυμάτων από τη Ρουμανία.

Στο δικαστήριο για την Maricar Valdez

Η αστυνομία κατάφερε να συνδέσει τον 35χρονο με την 29χρονη Maricar Valdez, η οποία εξαφανίστηκε από την οικία φιλικού της προσώπου από τις 13/12/2017.

Οι αποδείξεις οδήγησαν – για πρώτη φορά στα χρονικά της Κύπρου – τις Αρχές να προχωρήσουν στην έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης προκειμένου να ανακριθεί ο 35χρονος, παρότι δεν είχε εντοπιστεί το πτώμα της γυναίκας.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, προέκυψε μαρτυρία η οποία καταδεικνύει ότι ο ύποπτος ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με την Maricar Valtez Arquiola στις 13/12/2017, ενώ σημείωσε ότι λήφθηκε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar, η οποία εντοπίστηκε στις 23/02/2018 στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών και είχαν ληφθεί την ημέρα της εξαφάνισης της 13/12/2017.

Επίσης, είπε στο δικαστήριο ότι στις 24/04/2019 ο ύποπτος συνελήφθη και σε ανακριτική του κατάθεση παραδέχεται τη συνάντηση με το θύμα στις 12/12/2017 και δίνει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

«Ενισχύσεις» από τη Βρετανία

Την ίδια ώρα, όπως γράφει το offsite.com.cy, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ζήτησε από την 20/4/2019 τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων συγκεκριμένων ειδικοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμένεται η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 29/04/2019.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ