ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη»: Με κεφαλοκλείδωμα στραγγάλισε δύο από τα θύματά του

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη»: Με κεφαλοκλείδωμα στραγγάλισε δύο από τα θύματά του
AP Photo/Petros Karadjias

Τον τρόπο με τον οποίο δολοφονούσε τις γυναίκες θύματά του ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς, κατέδειξαν οι νέες νεκροτομές που διενεργήθηκαν από τον ιατροδικαστή, Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο.

Συγκεκριμένα δύο γυναίκες θύματα του αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό. Ο 35χρονος «Ορέστης» δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα, σφίγγοντας τον λαιμό τους.

Σύμφωνα με politis.com.cy, για την Marry Rose και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου «στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα». Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και την Kahda Anu από το Νεπάλ, δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Για τη γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τη 36χρονη Livia-Florentina Bunea από τη Ρουμανία, καθώς όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές που επικαλείται ο «Πολίτης», τα στοιχεία του σωματότυπου της οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για την ίδια.

Νωρίτερα, ένα δεύτερο αντικείμενο το οποίο μοιάζει με βαλίτσα, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, αύριο Πέμπτη, θα γίνουν προσπάθειες για την ανάσυρσή του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για βαλίτσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ