ΚΟΣΜΟΣ

Ρουκέτες του Ισραήλ χτύπησαν τα γραφεία του πρακτορείου Anadolu στη Γάζα

Ρουκέτες του Ισραήλ χτύπησαν τα γραφεία του πρακτορείου Anadolu στη Γάζα
AP Photo/Khalil Hamra

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή της Γάζας καθώς μέχρι και αργά το βράδυ ακούγονται σειρήνες, με το Russia Today να μεταδίδει πως έχουν πέσει και άλλες ρουκέτες στην περιοχή, ανεβάζοντας τον αριθμό σε τουλάχιστον 300, μέσα σε μία μέρα. Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται στους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και μια μητέρα με το μωρό της. 

Νωρίτερα, το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτήριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Τούρκοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτή. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ανέφερε ότι το πλήγμα στα γραφεία του Anadolu ήταν «μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τους μάρτυρες, μια προετοιμασία για σφαγές στη Γάζα».

Γάζα: Ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών - Νεκροί άμαχοι Παλαιστίνιοι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τις επιθέσεις στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι «εκείνοι που ενθαρρύνουν το Ισραήλ είναι εξίσου υπεύθυνοι». «Ακόμη και αν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Παλαιστίνη», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, μέσω του Twitter, κάλεσε «όλες τις κυβερνήσεις που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου, συμπεριλαμβανομένης και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία» να καταδικάσουν την ισραηλινή κυβέρνηση.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, καταδίκασε την επίθεση αυτή «στόχος της οποίας είναι να συγκαλυφθούν τα νέα εγκλήματα» του Ισραήλ, όπως είπε.

Λίγο αργότερα και ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, αναφέροντας:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον των γραφείων του πρακτορείου Anadolu στη Γάζα. Η Τουρκία και το πρακτορείο Anadolu θα συνεχίσουν να λένε σε όλο τον κόσμο για την ισραηλινή τρομοκρατία και τις θηριωδίες στη Γάζα και σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης, παρά τις επιθέσεις αυτές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ