ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο χορεύει ραπ την ώρα που οι πολίτες εξεγείρονται εναντίον του

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο χορεύει ραπ την ώρα που οι πολίτες εξεγείρονται εναντίον του
AP Photo/Ariana Cubillos/ File photo

Την ώρα που η κατάσταση στη Βενεζουέλα μοιάζει με καζάνι που βράζει, ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο να χορεύει ραπ, κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας σάλο και νέες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, την Περασμένη Πέμπτη, ο Μαδούρο συναντήθηκε με τη νεολαία της χώρας του, ενώ καθώς βρισκόταν πάνω στη σκηνή, είπε να ρίξει και ένα... χορό, συνοδεύοντας τραγουδιστή της ραπ μουσικής. Το βίντεο από το χορό του ανήρτησε μάλιστα στη συνέχεια ο ίδιος στο λογαριασμό του στο twitter, αναφέροντας ότι είχε μια «εξαιρετική συνάντηση» με τη νεολαία της χώρας του.

Την ίδια ώρα, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 233 συνελήφθησαν στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω των κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσε τους πολίτες ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, στην προσπάθειά του να πυροδοτήσει εξέγερση εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Έγιναν 233 συλλήψεις και πέντε άνθρωποι είναι νεκροί. Για όλες αυτές τις υποθέσεις διενεργούνται έρευνες», ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν αφού ο Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος από την αρχή της χρονιάς, προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις να στασιάσουν εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο.

Εμφανίστηκε, δε, την Τρίτη τα ξημερώματα κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας και διαβεβαίωσε ότι εξασφάλισε τη στήριξη μιας ομάδας στρατιωτικών που προσχώρησαν στο δικό του στρατόπεδο.

Η έκκλησή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι απετράπη απόπειρα «πραξικοπήματος» και δεσμεύθηκε ότι οι «προδότες» θα τιμωρηθούν. Το επιτελείο εξέφρασε εκ νέου την πίστη του στον αρχηγό του Κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ