ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Κινεζικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Καράκας

Βενεζουέλα: Κινεζικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Καράκας
AP Photo/Natacha Pisarenko

Κινεζικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Καράκας τη Δευτέρα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας το CNNi. Το αεροσκάφος μετέφερε ιατρική βοήθεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πτήση μετέφερε φάρμακα και ιατρικές προμήθειες, τα οποία θα διαμοιραστούν από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Τον Μάρτιο, κινεζικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσαν πως ένα αεροπλάνο με 65 τόνους ιατρικών προμηθειών προσγειώθηκε στο Καράκας. Αυτή ήταν η πρώτη αποστολή βοήθειας από πλευράς Κίνας.

Ο Μαδούρο διατηρεί τη στήριξη του Πεκίνου, το οποίο αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ενέργεια προκαλεί ένταση στη Βενεζουέλα.

Την τελευταία δεκαετία, η Κίνα έχει δανείσει στη χώρα της λατινικής Αμερικής περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια στο πλαίσιο πετρελαϊκών συμφωνιών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μαδούρο αποδέχεται την ανθρωπιστική βοήθεια και από άλλες πλευρές, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, όμως αρνείται να ανοίξει τα σύνορα σε μία σειρά χωρών που έχουν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή του στον αυτοανακηρυχθέντα προέδρο, Χουάν Γκουαϊδό, και να τον έχουν αναγνωρίσει ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία κ.α.

Chinese cargo plane arrives in Venezuela, by Natalie Gallón and Hira Humayun, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ