ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε δωμάτιο στο Άμστερνταμ και τον έστειλαν σε κοντέινερ με χημική τουαλέτα

Έκλεισε δωμάτιο στο Άμστερνταμ και τον έστειλαν σε κοντέινερ με χημική τουαλέτα

Αρκετοί από εμάς την «έχουν πατήσει» όταν το δωμάτιο που κλείσαμε για να κάνουμε τις διακοπές μας, δεν ήταν ακριβώς αυτό που φαινόταν στο διαδίκτυο.

Αυτό που έπαθε όμως ένας Βρετανός τουρίστας στο Άμστερνταμ δεν έχει προηγούμενο. Ο Μπεν Σπέλερ πλήρωσε 114 για μία διανυκτέρευση στην ολλανδική πόλη προκειμένου να μείνει σε ένα κατάλυμα που στην πλατφόρμα του Airbnb περιγραφόταν ως «καθαρό δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο».

Όταν, όμως, έφτασε στη διεύθυνση που του είχαν δώσει, αντί για ένα δωμάτιο, αντίκρισε ένα κοντέινερ στην άκρη του δρόμου κοντά σε ένα σταθμό μετρό.

«Κλείσαμε αμέσως δωμάτιο σε ξενοδοχείο μόλις το είδαμε», ανέφερε ο Σπέλερ στο Facebook. «Για να είμαι δίκαιος, πήρα πίσω τα 100 δολάρια που είχα πληρώσει» , πρόσθεσε.

Βέβαια για να λέμε όλη την αλήθεια το κοντέινερ ήταν πλήρως επιπλωμένο… Στρώμα με μια κουβέρτα αλλά και χημική τουαλέτα που συνδεόταν με το «υπνοδωμάτιο». Τι άλλο θέλει κάποιος;

Λίγο πριν την άφιξή του, ο οικοδεσπότης που του είχε συστηθεί ως Τζέικομπ, τον είχε προειδοποιήσει ότι υπήρχε πρόβλημα με το νερό...

«όταν φτάσαμε, περάσαμε το εμπορευματοκιβώτιο τρεις φορές με το ταξί επειδή δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα μπορούσε να είναι αυτό», δήλωσε ο ταλαιπωρημένος τουρίστας.

Η Airbnb του επέστρεψε ολόκληρο το ποσό των 100 λιρών που είχε δώσει κατά την κράτηση και ακόμη 230 λίρες για το ξενοδοχείο που τελικά έμεινε ο Σπέλερ.

Η εταιρεία έχει επίσης καταργήσει το προφίλ του οικοδεσπότη από τις λίστες της, οι οποίες περιελάμβαναν ένα δεύτερο κοντέινερ στην άλλη πλευρά της πόλης.

Σε μια δήλωση, η Airbnb διευκρίνισε: «Οι ψευδείς καταχωρήσεις δεν έχουν θέση στην πλατφόρμα μας και η ομάδα μας εργάζεται σκληρά για να ενισχύσει συνεχώς τις άμυνές μας και να αντιμετωπίζει τους κακούς ηθοποιούς. Περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν ταξιδέψει μέσω Airbnb και πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες διαμένουν σε καταλύματα Airbnb κάθε βράδυ, το ζήτημα είναι απίστευτα σπάνιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ