ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζος φυλακίστηκε γιατί έδωσε στα σκυλιά του «παράνομα ονόματα»

Κινέζος φυλακίστηκε γιατί έδωσε στα σκυλιά του «παράνομα ονόματα»
Pixabay

Ιδιοκτήτης εκτροφείου σκύλων στην Κίνα καταδικάστηκε σε κράτηση 10 ημερών καθώς έδωσε σε δύο από τα σκυλάκια του παράνομα… ονόματα.

Ο 30χρονος Ban - έχει δοθεί στη δημοσιότητα μόνο το μικρό του όνομα - κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα την περασμένη Δευτέρα, μετά από μία ανάρτηση που έκανε στην κινεζική πλατφόρμα WeChat σχετικά με τα «βαφτίσια» δύο εκ των ζώων του.

Chengguan και Xieguan ήταν τα ονόματα που έλαβαν τα τετράποδα και τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν παράνομα.

Το πρώτο όνομα συνήθως χρησιμοποιείται για τους αστυνομικούς που αναλαμβάνουν υποθέσεις ήσσονος σημασίας, ενώ το δεύτερο είναι προσωνύμιο για τροχονόμους, μεταξύ άλλων.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στην αστυνομία πως δεν γνώριζε ότι η χρήση αυτών των ονομάτων ήταν παράνομη και τόνισε πως το έκανε για πλάκα.

Η αστυνομία, όμως, δεν το βρήκε πολύ αστείο και ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας στη Beijing News, χαρακτήρισε «προκλητική» τη διαδικτυακή συμπεριφορά του ιδιοκτήτη των ζώων και τόνισε πως η απόφασή του (σ.σ. σχετικά με την ονομασία των σκύλων) «προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο έθνος και την διαχείριση της πόλης».

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε 10 ήμερη κράτηση με την κατηγορία της διασποράς «προσβλητικών πληροφοριών… κατά των μελών των σωμάτων ασφαλείας».

Ο 30χρονος ανήρτησε στο διαδίκτυο την περιπέτειά του και το post του έχει γίνει viral. Είναι πολλοί οι χρήστες που εκφράζουν την οργή τους για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ