Παρά τη μόνιμη έκφραση δυσθυμίας που ήταν ζωγραφισμένη στην τριχωτή μουσούδα της, ήταν μία αδιαφιλονίκητη σταρ του διαδικτύου: Η διάσημη γκρινιάρα γάτα πέθανε σε ηλικία 7 χρόνων από αφήνοντας πίσω της χιλιάδες φαν κι αμέτρητα memes.

«Είμαστε αφάνταστα συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια της αγαπημένης μας Grumpy Cat», ανακοίνωσε μέσω Twitter η «μαμά» της, Τάμπαθα Μπούντεσεν, σημειώνοντας πως «παρά τη φροντίδα από κορυφαίους επαγγελματίες αλλά και από την οικογένειά της, η Grumpy παρουσίασε επιπλοκές μετά από πρόσφατη λοίμωξη στο ουροποιητικό, οι οποίες δυστυχώς ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν».

 

 

Η γατούλα, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Tardar Sauce, έπασχε από νανισμό αιλουροειδών, κάτι που, σύμφωνα με τους «γονείς» της, κατά πάσα πιθανότητα ευθυνόταν και για το μικρό της μέγεθος αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουσούδας της.

Για πρώτη φορά ο κόσμος του παγκόσμιου ιστού την είδε το 2012 και έκτοτε η γατούλα έγινε διαδικτυακό φαινόμενο, με τη μουσούδα της να εμπνέει από memes και διαφημιστικά μέχρι πρότζεκτ τέχνης, κόμικ και λογής προϊόντα.

Σε δημοφιλία συναγωνιζόταν σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, αφού είχε 1,5 εκατομμύριο followers στο Twitter, 2,4 εκατομμύρια στο Instagram και 8,5 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook.

«Εκτός του ότι ήταν το μωρό μας και ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας, η Grampy Cat βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γελάσουν – ακόμη και σε καιρούς δύσκολους», σημείωσε η αφεντικίνα της.

Διαβάστε επίσης