ΚΟΣΜΟΣ

"Μπέλαδες" από το μακρινό παρελθόν για Χίλαρι - 73χρονη θυμίζει ότι η βίασε ο Κλίντον

"Μπέλαδες" από το μακρινό παρελθόν για Χίλαρι - 73χρονη θυμίζει ότι η βίασε ο Κλίντον
Joe Raedle/Getty Images/Ideal Image

Μια ιστορία που μάλλον θέλει να ξεχνάει θύμισε μια 73χρονη γυναίκα στον Μπιλ Κλίντον και τη σύζυγό που επιχειρεί φέτος να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη Χουανίτα Μπρόουαντρικ, την πρώτη γυναίκα που τη δεκαετία του '90 είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο τότε των ΗΠΑ ότι την είχε βιάσει και τώρα με ανάρτησή της στο twitter επανέφερε το θέμα στην επιφάνεια.

"Ο Κλίντον, γενικός εισαγγελέας του Άρκανσο, με βίασε και η Χίλαρι προσπάθησε να με κάνει να σιωπήσω", έγραψε.

Η Μπόουαντρικ εργαζόταν ως εθελόντρια στην καμπάνια του Μπιλ Κλίντον για τη θέση του κυβερνήτη και ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τη βίασε σε δώματιο ξενοδοχείου το 1978.

"Άρχισε να με δαγκώνει στο πάνω χείλος μου καθώς προσπαθούσα να τραβηχτώ από αυτόν και μετά με έσπρωξε βίαια προς το κρεβάτι", είχε πει σε συνέντευξή της χρόνια αργότερα, το 1999, στο NBC.

Πηγή: Video Capture από συνέντευξη στο NBC

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τις εβδομάδες που ακολούθησαν σε μια εκδήλωση της καμπάνιας του Κλίντον, η Χίλαρι ήρθε προς το μέρος της και την ευχαρίστησε για όσα είχε κάνει για τον άντρα της, σφίγγοντας δυνατά το χέρι της στη χειραψία.

Η Μπρόαντρικ εξέλαβε την κίνηση αυτή σαν να γνώριζε η Χίλαρι όσα είχαν γίνει και την ευχαριστούσε που δεν είχε μιλήσει.

Αργότερα το 1999 υπέβαλλε μήνυση στον Λευκό Οίκο για έγγραφα που όπως είπε διέθετε με σκοπό να τεθεί εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της. Η μήνυση απορρίφθηκε το 2000 εξαιτίας έλλειψης "στοιχειοθετημένης υποστήριξης".

Πρόσφατα η Χίλαρι ρωτήθηκε στην δική της καμπάνια για τους ισχυρισμούς της Μπρόαντρικ και άλλων γυναικών που ισχυρίζονται ότι είχαν κακοποιηθεί από τον Μπιλ Κλίντον σε διάφορα περιστατικά, δεδομένης της θέσης της ότι όσες γυναίκες υποστηρίζουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά πρέπει να γίνονται καταρχήν πιστευτές.

"Πρέπει να πω ότι ο οποιοσδήποτε πρέπει να γίνεται πιστευτός αρχικά έως ότου αλλάξει αυτό με βάση την έλλειψη στοιχείων", ήταν η διπλωματική της απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιστορικά ο Μπιλ Κλίντον δεν έχει μιλήσει για την υπόθεση παρά μόνο μια φορά και αυτή διαμέσου του δικηγόρου του λέγοντας ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμα: Ρίχνει τον Μπιλ Κλίντον στη "μάχη" για την προεδρία η Χίλαρι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ